Bilproducent i ny stor skandale: Testede udstødningsgas på aber

Volkswagen har testet bivirkninger ved udstødningsgas på aber

PR-medarbejderen hos Volkswagen har nok at se til i disse dage.

Efterdønningerne efter den sidste skandale er knapt overståede, og nu er den næste klar. Det skriver New York Times.

Den tyske bilproducent har en lang række retssager på halsen, efter det i 2015 kom frem, at de snød med mængden af udstødningsgas, der blev udledt fra deres biler.

Nu skal biler leve op til skrappere testkrav

Nu er det så kommet frem, at selskabet også har lavet dyreforsøg, hvor aber blev udsat for udstødningsgas.

Forsøgene fandt sted i den amerikanske stat New Mexico, hvor 10 aber blev placeret i et lufttæt lokale sammen med en Volkswagen Beetle – der også er kendt som en ’Boble’ – og et fjernsyn. Her sad aberne så og så tegnefilm, imens de inhalerede de skadelige gasser.

Forsøget skulle bevise, at Volkswagens nyeste modeller udskilte en betydeligt renere luft en de tidligere.

- Vi undskylder for ureglementerede adfærd og vores mangler på individuelle vurderinger. Vi er klar over, at den videnskabelige metode, vi valgte dengang, var forkert. Det ville have været bedre, hvis et sådant forsøg havde været undladt i det hele taget, siger Volkswagen i en pressemeddelelse.

Detaljerne omkring dyreforsøgene er kommet frem som en del af et søgsmål imod selskabet, der kom i kølvandet på 2015 skandalen, hvor Volkswagen installerede software i deres biler, der muliggjorde, at bilen kunne snyde de tests, som måler udledningen af udstødningsgas.

Noget det tyske firma for længst har indrømmet, og noget der kostede Volkswagen en bøde i USA på intet mindre end 156.112.580.000 kroner. Den ulovlige software var blevet installeret i 11.000.000 biler.

Volkswagen-chef står til fængsel for snydesoftware

Og som om det ikke var slemt nok – eller bedre, hvis man var en af forsøgsaberne - så blev der også fusket med dyreforsøgene – den Volkswagen Beetle, der blev brugt til forsøget, var blevet ændret, så den udledte mindre skadelige gasser, end en tilsvarende Beetle, der kører på gaderne.

En anden stor bilproducent er også blevet tvunget til at tilbagekalde deres biler: Gigant tilbagekalder 127.000 biler: Hundredvis solgt i Danmark