Bios direktør: Vi har ikke haft styr på vagtplanerne

Der har været kontraktbrud i Bios' første uger, erkender direktør. Han mener dog, at det går bedre nu

Ambulancefirmaet Bios, der har overtaget ambulancedriften i Region Syddanmark, lever ikke op til kontrakten, selvom de nu har været på opgaven over fjorten dage.

Det hollandske firma, har tre gange begået kontraktbrud, fordi de ikke har haft personale nok til at dække vagtplanerne, og dermed ikke har levet op til kravene.

Formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), erkender, at der er igen tale om kontraktbrud, når vagtplanerne heller ikke hænger sammen i september.

- Det er korrekt, at der har været huller, som ikke er i orden. Det har vi påpeget over for Bios, siger Thyge Nielsen til DR Fyn.

Bios direktør, Morten Hansen, indrømmer også selv, at der er tale om kontraktbrud.

- Når man ikke levere de beredskaber, man er forpligtet til, så er det jo i strid med den kontrakt, vi har med regionen. Men konsekvensen, af det vi leverer, er, at responstiderne og serviceniveauet er det samme som før, siger Morten Hansen til DR Fyn.

Selvom Bios endnu ikke er fuldt bemandet, mener Morten Hansen stadig, at Bios er en god operatør for regionen.

- Vi er på godt 400 reddere nu. Der tiltræder 60 medarbejdere i næste måned, og jeg forventer, at vi er oppe på idealbemandingen - mellem 500 og 550 reddere - omkring årsskiftet, siger Bios-direktøren til DR Fyn.

Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten skriver, at ambulanceselskabet eksempelvis mangler at besætte 51 vagter på Fyn og i Sydvestjylland den kommende weekend.

Det mener Morten Hansen dog, at der er styr på.

- Tallet er allerede faldet til halvdelen. Det er ikke så mærkeligt, at der er huller i vagtplanen. Det er noget, regionen er orienteret om, og det er ikke noget, som borgerne vil mærke, siger Morten Hansen til DR Fyn.

I slutningen af august valgte Region Syddanmark at sætte Bios under skærpet opsyn. Det gjorde de, fordi politikerne ikke havde tillid til, at Bios kunne få vagtplanerne til at gå op.

Bios overtog ambulancedriften i størstedelen af Region Syddanmark fra Falck 1. september, fordi det hollandske selskab var væsentligt billigere end sin konkurrent.