Annonce:
Annonce:

Bizar trend: Smører sig ind i egen skedesaft

Ny trend får flere brugere på TikTok til at anvende deres egen skedesaft som parfume

Hvordan påførelsen af 'parfumen' helt nøjagtigt foregår, er uvist, men om ikke andet kan dette billede tjene til inspiration. Arkivfoto: Morten Flarup
Hvordan påførelsen af 'parfumen' helt nøjagtigt foregår, er uvist, men om ikke andet kan dette billede tjene til inspiration. Arkivfoto: Morten Flarup
Annonce:
Følg Samfund

Flere TikTok-brugere har udskiftet deres almindelige parfume med egen skedesaft efter påstand om, at det smarte trick kan optimere deres seksuelle tiltrækning ved at udskille feromoner.

Det skriver Insider.

Trenden, som går under navnet 'vabbing', begyndte at florere på sociale medier, efter en TikTok-bruger ved navn Mandy Lee udgav en video, hvor hun opfordrede til brugen af den utraditionelle 'parfume'.

Videoen fik over en million visninger.

Det er dog ikke første gang at 'vabbing' har skabt overskrifter.

Sexologen Shan Boodram har tidligere udgivet en bog, hvor hun også anbefalede skedesaft som parfume, som hun angiveligt selv havde brugt i 15 år.

Ingen videnskabelige beviser endnu
Selvom påstanden er, at metoden kan optimere din seksuelle tiltrækning, så findes der ingen endegyldige videnskabelige beviser for, at det virker.

Annonce:

Evolutionsbiologen Tristram Wyatt, som studerer forskellige dyrs dufte og feromoner, udtaler til Insider, at der ikke er noget definitivt bevis på, at 'vabbing' virker, men det er dog højst sandsynligt, at det kan påvirke den seksuelle tiltrækning.

Han begrunder den manglende forskning med, at feromoner ikke har nogen medicinsk nytte, men eftersom mennesker lugter forskelligt før og efter puberteten, kan det indikere eksistensen af sex-relaterede feromoner.

Placeboeffekt
Ifølge Tristram Wyatt er der dog intet problem i at bruge skedesaft som parfume, og det er muligt, at anvendelsen også har en placeboeffekt.

- Jeg ser det ikke som problematisk, hvis man ønsker at gøre brug af metoden. Hvis det giver folk selvtillid, så bør de da bare bruge det. Og med den nuværende viden kan vi heller ikke konkludere, om det virker eller ej, udtaler Tristram Wyatt til Insider.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: