Annonce:
Annonce:

Blæsten tager til: Her bliver det værst

Der er risiko for vindstød op til stærk storm ved Vestkysten og i Sønderjylland, og DMI har netop udsendt stormflodsvarsel for Vadehavet

I november blev Vestkysten ramt af stormen Gorm. Her kan du se eller gense billeder fra Esbjerg
Annonce:
Følg Samfund

Det bliver en dag med ordentlig riv og rusk i trætoppene i hele landet og også en dag, hvor vandstanden under højvandet i aften kan stige så meget, at det vil skvulpe over kajkanten ved Vadehavet.

Det oplyser DMI, som netop har forlænget sit stormvarsel, og som også har skærpet varslet ved Vestkysten og i Sønderjylland. Samtidig er der udsendt stormflodsvarsel for Vadehavet med en vandstand tirsdag aften, som forventes at komme 3,1 meter over normal vandstand.

- Ved Vestkysten vil der komme op til stærk storm, og det kan gøre, at tagsten bliver revet af, og træer risikerer at vælte, siger DMI's vagtchef Dan Nilsvall til Ekstra Bladet.

Stærk storm betyder vindstød med en hastighed på op til 30 meter i sekundet. Det er lige under orkanniveau.

I resten af landet vurderer DMI alene, at folk slipper med vindstød på op til 27 meter i sekundet. Dog med undtagelse af Bornholm, hvor der også vil kunne komme vindstød, der er lige så kraftige som ved Vestkysten.

Blæsten rammer hele landet og forventes først at aftage natten til onsdag. Og på Bornholm bliver det ved helt indtil onsdag formiddag, fortæller vagtchefen.

- Der er ikke nogen, der går fri. De mest udsatte er folk ved Vestkysten, men også i Sønderjylland skal man passe på. Det er nok ikke en dag, hvor man skal bevæge sig ud i naturen, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Stormen Gorm fik i november et stort stilllads til at vælte på den københavnske gade Dalgas Boulevard. (Video: Kenneth Meyer)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: