Annonce:
Annonce:

Blev lækkersulten og købte is - detaljen på kvitteringen gjorde ham rig

Det kan betale sig at tjekke sin kvittering, når man har handlet

Miller Robinson fra Florida tjekkede sin kvittering - og det gjorde ham flere tusinde gange gladere. Foto: ABC News Washington
Miller Robinson fra Florida tjekkede sin kvittering - og det gjorde ham flere tusinde gange gladere. Foto: ABC News Washington
Annonce:
Følg Samfund

Det kan betale sig at tjekke sin kvittering, når man har handlet.

Det kunne det i hvert fald for en mand fra West Palm Beach i Florida i USA. Han blev lige en hel del gladere, efter han havde købt is. Manden, Miller Robinson, opdagede nemlig, at der manglede noget meget vigtigt på hans kvittering.

Det skriver det amerikanske medie ABC News Washington.

Tilbage i 2010 var Miller Robinson blevet lækkersulten, han gik derfor ned for at købe en bøtte is, men da han tjekkede kvitteringen efterfølgende, lagde han mærke til at butikken, Winn Dixie, ikke havde opkrævet omsætingsafgift. En afgift der opkræves på omsætning af varer eller servies. 

Annonce:

Ifølge reglerne i Florida skal virksomheder og firmaer, der mistænkes for fejl, indberettes til staten. Hvis staten verificere fejlen, indsamler de den samlede manglende skat fra virksomheden, og som belønning får den, der har anmeldt skattefejlen, 10 procent af det samlede beløb.

Det kom Miller Robinson til gode, da han året efter modtog 15200 dollars for sin opdagelse. Det svarer til 91228 danske kroner.

- Jeg ledte ikke efter det, det faldt bare ned i skødet på mig. Det er en enorm gave, fortæller Miller Robinson ifølge mediet.

I 2012 var hans skarpe øjne så med ham igen. Her havde Miller Robinson været forbi Walmart for at købe en is. Og her havde de heller ikke fået betalt skatten.

Efter at have regnet på det, mener Miller Robinson, at han kan få omkring 1,2-1,8 millioner kroner for sin nye opdagelse. Han har taget udgangspunkt i, hvor mange Walmart-butikker, der ligger i Florida, og hvor meget is de sælger. Men han har indtil videre ikke modtaget pengene fra staten.

- Jeg vidste, at det var et godt system, hvis de overholder deres del af aftalen, siger Robinson.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... KARNEVAL I AALBORG

Annonce:
Annonce: