Blind mand efterladt grædende i toget: - Folk kan være så egoistiske

- De lader, som om de ikke kan se eller høre, når jeg spørger, om der er et ledigt sæde, siger 37-årige Amit Patel, efter folk nægtede at gøre plads til ham og førerhunden 

Foto: Amit Patel.
Foto: Amit Patel.
Følg Samfund

For fem år siden begyndte 37-årige Amit Patel fra Storbritannien langsomt at miste synet, og i dag er han afhængig af førerhunden Kika.

Mandag skulle han med et i London, og under togturen placerede han sig i området, der er reserveret til folk med et handicap.

Men på trods af, at han gentagende gange spurgte, om der var et ledigt sæde, eller om folk ville gøre plads til førerhunden, var der angiveligt ingen, der reagerede.

Amit Patel med førerhunden Kika. Foto: SWNS.
Amit Patel med førerhunden Kika. Foto: SWNS.
 

Amit Patel har lavet en Twitter-konto til hunden Kika for at sætte fokus på vigtigheden af førerhunde, og her delte han efter episoden et billede af Kika med teksten:

'Far var nødt til at stå med sin ryg op af dørene, mens han prøvede på ikke at falde, og jeg gled rundt på gulvet, som var vådt. Hav noget medlidenhed, folk.

På sin private Twitter-konto skrev Amit Patel efterfølgende:

'Folk kan være så egoistiske. De lader, som om de ikke kan se eller høre, når jeg spørger, om der er et ledigt sæde. Det er så ydmygende, når jeg kæmper for at finde noget, jeg kan holde fast i, og samtidig sørge for, at Kika er tryg. Så er det, man ser, at tårerne løber ned af mit ansigt. Livet er hårdt nok i forvejen.

'Jeg ville ønske, jeg havde været i toget med dig, så jeg kunne sige noget til dem. Det gør mig så vred, kommenterer Seema Mistry.

'Jeg er ked af, at ingen gad at give deres sæde. Jeg ved, at jeg havde gjort det, skriver Lisa Lander.

'Forfærdelig oplevelse for jer begge, kommenterer Carole Hiscock.

Amit Patel mener, at blot den mindste form for venlighed kunne have ændret situationen.

- Episoder som denne ødelægger virkelig min selvtillid, men man kan ikke se det, for jeg prøver at skjule det. I virkeligheden har jeg det som en skræmt dreng inden i, siger han ifølge den britiske avis Metro.

En talsmand for togselskabet beklager nu episoden.

- Vi håber, at folk bruger deres dømmekraft og giver deres sæde til passagerer, der har mere brug for det. Vi er kede af at høre, at Hr. Patel har oplevet en akavet tur på grund af det, siger personen ifølge Metro.

Læs her, hvad du skal gøre, hvis du møder en hund, der bærer gul sløjfe.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+