Blind mand sætter kamera på sin førerhund: Folk slår, skubber og ignorerer

En blind mand satte et GoPro-kamera fast på sin hund for at afsløre folks ubehøvlede opførsel over for blinde i trafikken

Amit og hunden Kika har svært ved at bevæge sig i Londons gader. Folk skubber og slår. Foto: SWNS
Amit og hunden Kika har svært ved at bevæge sig i Londons gader. Folk skubber og slår. Foto: SWNS

Amit Patel oplever dagligt at blive skubbet til i trafikken, når han prøver at navigere i den med sin førerhund Kika.

Den 37-årige mand er blind og kan ikke se, hvor han går. Det hjælper hans hund med. Men det er så også den eneste hjælp, han kan stole på. Folk på gaden er nemlig ignorante, de skubber, slår og snerrer, skriver itv-news.

For at afsløre hvor galt det står til i Londons gader, har Amit sat et kamera fast på sin hund, som hver dag optager, hvordan folk i trafikken bevidst vælger at ignorere ham.

Hver dag deler hans kone optagelserne på de sociale medier, så flere kan blive opmærksom på problemet. Hver dag lægger Amit nye optagelser ind på computeren, og flere gange opdager hans kone, Seema, ubehagelige ting, som Amit slet ikke har lagt mærke til.

For eksempel at en kvinde satte sin taske på et tomt sæde, i stedet for at give Amit lov til at sidde.

- Det hele startede, fordi folk begyndte at snerre af mig, at jeg skulle komme af vejen. De slog mig med paraplyer, tasker og nogle gange fik jeg en skulder.

- De har masser af plads til at komme forbi mig, men måske synes de, det er sjovt at råbe ind i en blind mands hoved, siger han til itv news.

Også hans hund Kika bliver slået af menneskerne, når de vil forbii.

- Hun sidder altid til min venstre side, så hvis vi blokerer rulletrappen, vil folk slå hende med deres tasker og paraplyer for at få hende til at rykke sig.

Det værste han ved er dog de negative kommentarer, folk råber efter ham.

- Folk er så strenge og arogante. De tror, de kan sige, hvad der passer dem.

- Engang sagde en kvinde, at jeg skulle undskylde til de folk, der stod bag hende, fordi jeg var skyld i, at hun holdt dem tilbage. Så spurgte jeg, om jeg skulle undskylde for at være blind, og hun sagde ja, fortæller Amit.

I en af de videoer Amit og konen Seema har delt, bliver Amit ignoreret af personalet, som han forsøger at få hjælp af.

Til sidst må han råbe op, for at få deres opmærksomhed.

- Nogle gange bliver Kika virkelig bange for de sure og provokerende folk. Jeg kan mærke hvor oprevet hun bliver, og når jeg bliver det, kan hun også mærke det, siger Amit.

Og det er tit, Amit og Kika bliver udsat for disse oplevelser, da han rejser med tog næsten hver dag. Sjældent tilbyder folk et sæde eller hjælp i det hele taget.

- Folk er bare ligeglade. Nogle gange tager jeg toget min 4-måneder gamle søn med på tur, hvor jeg ret højt siger til Kika: Find mig et sæde', men ingen folk i toget reagerer.

Kika er en meget loyal hund. Så loyal at hun engang reddede Amits liv, da hun sprang ud foran rødt lys i et fodgængerfelt.

- Hun så en bil, så hun hoppede ind foran mig, så bilen ramte hende. Bilen ramte hendes næse, så der gik tre dage, før hun kunne arbejde igen, siger Amit Patel.

Hele familien elsker hunden, som de kalder for 'Blondine-lederen for den blinde'. Dermed ser de hende også som familiens storesøster.

Se videoen - KLIK HER.