Blinde Mohammed er bange for hunde - nu har han fået en førerhest

Mohammed Salim Patels nye mini-hest skal have bukser på, når den er med ham på arbejde på en tv-station

Mohammed Salim Patel glæder sig til, at miniature-hesten Digby kommer hjem til ham, så han kan få hjælp til daglige gøremål. Foto: Ritzau Scanpix
Mohammed Salim Patel glæder sig til, at miniature-hesten Digby kommer hjem til ham, så han kan få hjælp til daglige gøremål. Foto: Ritzau Scanpix

Mohammed Salim Patel, en britisk BBC-journalist fra Blackburn, er den første i Storbritannien, som nogensinde har fået en guide-hest i stedet for en hund.

Manden, der lider af en degenerativ øjensygdom, har nemlig gennem hele livet været bange for hunde, og derfor har han fået godkendt otte måneder gamle Digby, der er en amerikansk miniature-hest, der måler omkring 60 centimeter til skulderen. Det skriver Independent.

Skal have bukser på
Den lille hest er stadig i gang med at blive trænet til førerhest, men når Mohammed Salim Patel får den hjem, skal den hjælpe ham med at forbedre sin mobilitet og til at udføre forskellige gøremål i dagligdagen.

- Jeg har en stor fobi for hunde, som jeg ikke har kunnet komme over, og det var godt, da jeg hørte om heste, der blev trænet, siger den blinde BBC-journalist til Lancashire Telegraph.

Han regner med at skulle afsætte ekstra tid til sine gøremål, når han får Digby hjem, fordi der formentlig er en masse mennesker, der vil komme hen for at se og klappe den.

Ifølge Independent bruger man allerede små heste i stedet for hunde flere steder i USA, og nogle mener, at de er bedre, fordi de lever markant længere.

Hesten kommer til at følge med Mohammed Salim Patel på arbejde på BBC North West, men når den er på tv-kanalen, får den et par bukser på, så arbejdspladsen ikke kommer til at flyde i hestepærer.

I tweetet herunder charmerer Digby sig ind på lytterne, da den guffer løs på en mikrofon:

En kvinde blev for nylig stoppet i lufthavnen, da hun forsøgte at få sin støtte-påfugl med sig ombord.

234 kommentarer
Vis kommentarer