Annonce:
Annonce:

Bloddonor har smittet patient med zikavirus i Brasilien

Det berygtede zikavirus har spredt sig gennem en blodtransfusion, bekræfter brasilianske sundhedsmyndigheder

Annonce:
Følg Samfund

Zikavirusset har smittet en person gennem en blodtransfusion fra en donor, som var smittet af det myggebårne virus. Det bekræfter de brasilianske sundhedsmyndigheder torsdag over for Reuters.

Ifølge sundhedsmyndighederne i Campina nær São Paulo blev en patient med skudsår smittet med zikavirus efter flere blodtransfusioner i april 2015. Myndighederne er overbevist om, at en af donorerne, der gav blod til patienten, var smittet med zikavirus.

Blodbanken ved University of Campina har derudover oplyst, at en anden person, som donerede blod i maj, udviklede symptomer og blev testet positiv for zikavirus, selv om modtageren af blodet ikke selv har udviklet symptomer på virusset.

Det brasilianske sundhedsministerium siger, at den første patient døde af sine skudsår og ikke af en infektion fra zikavirus.

Annonce:

Det er nyt, at det nu bliver bekræftet, at overførsel af zikavirus kan smitte gennem blodtransfusioner. Tidligere har man ment, at virusset kun smittede ved myggestik.

Brasilien vil udrydde virusspredende myggeart

Brasilien følger USA's beslutning om at forbyde bloddonationer fra personer, som har haft smitten. Det er derfor ikke tilladt at donere blod i 30 dage efter, man er blevet rask efter en infektion med zikavirus.

Delstaten Texas oplyste tirsdag ligeledes om et tilfælde, hvor virusset har smittet fra menneske til menneske i USA. Her meddelte myndighederne, at virusset formentlig blev seksuelt overført.

- Patienten er smittet med virusset efter seksuel kontakt med en smittet, som var vendt hjem fra et land, hvor zikavirus florerer, hed det i en meddelelse fra myndighederne i Dallas.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, erklærede mandag zikaepidemien for en global trussel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: