Blodig weekend: Se løven vendt på vrangen

Selv om det tidligere mildest talt har skabt meget røre, vil Odense Zoo igen offentligt dissekere en løve. Se med fra klokken 12.00

Sådan så det ud sidst, da Odense Zoo skar en løve op. (Foto: Anders Lindved)

Det vakte et ramaskrig, da Københavns Zoo valgte at aflive giraffen Marius for senere at dissekere den for havens gæster.

Odense Zoo valgte for nogle måneder siden at lave samme stunt, da de vendte en løve på vrangen.

Og nu gør Odense Zoo det igen. I dag har endnu en løve måtte lade livet for at blive brugt som 'forskning' for åben skærm.

- Vi gør bare det, vi plejer at gøre og har gjort i mange år. Som jeg sagde ufatteligt mange gange i efteråret, gør vi det for at formidle og lære fra os, har zoolog i Odense Zoo Nina Collatz Christensen tidligere forklaret til Ekstra Bladet forud for dissektionen.

Den udvalgte løveunge er fra samme kuld, som løven man skar i sidste gang.

Løverne var overskudsdyr fra 2014 og måtte derfor aflives for at sikre resten af flokkens sundhed, da man ikke kunne afsætte dem til andre zoologiske haver.

- I dissekerede også en løve sidste år. Skal i ikke snart finde på noget nyt? Hvad med en elefant eller en tiger?

- Det kunne det også sagtens være, men nu har vi ingen elefanter eller tigere i overskud. Vi har tidligere gjort det blandt andet med tapirer og ponyer og dagen efter løve dissektionen er det en antilope der skæres op. Grunden til, det ofte er løver er, at der bliver født mange løver i en løveflok og derfor ender vi ofte med dyr i overskud. Derfor er det ofte overskudsdyr i form af løver, vi dissekerer.

Se dissekeringen live på eb.dk. Sendingen er slut.

18 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere