Blodigste cykeltur i 94 år: Puma dræber forsvarsløs mand

En puma angreb to cyklister lørdag i Washington State. Den ene cyklist blev slået ihjel, mens den anden formåede at flygte

En puma har utrolig stærke ben, hvilket gøre, at den kan springe omkring 4.5 meter op i luften. ARKIVFOTO: Ronald Wittek
En puma har utrolig stærke ben, hvilket gøre, at den kan springe omkring 4.5 meter op i luften. ARKIVFOTO: Ronald Wittek

Efter en cyklist lørdag blev offer for det første fatale pumaangreb i 94 år i Washington, er efterforskere kommet nærmere, hvad der fik rovdyret til at angribe.

Ifølge myndighederne for jagt og fiskeri, var pumaen udsultet og vejede omkring 23 kilo mindre, end den burde. Derfor opførte den omkring 40 kilo tunge puma sig anderledes end forventet. Normalt er pumaer meget sky, og der er få angreb på mennesker, skriver Seattle Times.

Det ændrer dog ikke på, at denne puma bestemte sig for at angribe. Først forsøgte cykelrytteren Isaac Sederbaum at svinge med sin cykel som forsvar og for at gøre dyret bange. Det virkede efter planen, men det var kun en stakket frist.

Kaptajn Alan Meyers fra politiet for jagt og fiskeri, fortæller, at pumaen kun trak sig tilbage for at kunne snige ind på de to cyklister igen. Denne gang fik pumaen fat i Isaac Sederbaum.

- Pumaen havde hans hoved imellem dens kæber og rystede det voldsomt, siger han.

Alt imens står den anden cyklist, S. J. Brooks, og bevidner den voldelige scene.

Det er ren instinkt
Det blodige overraskelsesangreb fik Brooks til at flygte ind i skoven, hvilket fik pumaen til at give slip på Isaac Sederbaum og styrte efter ham.

- Det er en kæmp eller flygt-situation - De fleste vil gerne flygte, og det er helt naturligt, men det udløser et jagtinstinkt i pumaen, som straks vil løbe efter dig, siger Alan Meyers.

Isaac tog chancen og sprang op på sin cykel og kørte tre kilometer ind mod byen, før hans mobil fik dækning, og han kunne ringe efter hjælp.

Myndighederne mødte op med jagthunde, som fik færden af pumaen. Nogle timer efter det oprindelige angreb, var den skudt og dræbt. Alan Meyers beskriver dyret som 'udsultet', hvilket ifølge ham, nok har bidraget til dens ændrede adfærd.

Et forfærdeligt syn
Brooks' endeligt blev den sultne puma. Politiet fandt hans livløse krop delvist begravet under en træstamme i nærheden af angrebet.

Kaptajn Alan Meyers oplyser, at Brooks' krop var sønderrevet med sår på benene, hovedet, ansigtet og nakken.

På grund af den meget abnorme adfærd vil pumaens hjerne blive dissekeret og undersøgt nærmere. I det sidste århundrede har der kun været 15 ikke-dødelige angreb i Washington State.

Sidste dødelige angreb var i 1924, hvor en puma angreb en teenagedreng og slog ham ihjel.

85 kommentarer
Vis kommentarer