Blogger afslører: Her er sandheden bag mine 'perfekte' Instagram-billeder

Essena O'Neills 700.000 Instagram-følgere har fået sandheden bag teenagerens billeder. Hun har nemlig beskrevet hvor meget arbejde, der lå bag hvert eneste billede

I dag er Essena O'Neill ærgerlig over, at hun gennem sine teenageår brugte så meget tid på sine Instagram-billeder, når hun i stedet kunne have brugt til på at skrive og forfølge andre drømme. Se i videoen her hvor hun fortæller om sit farvel til de sociale medier. (Video: YouTube)
Følg Samfund

Efter denne artikel blev skrevet er Essena O'Neills Instagram-profil lukket ned, og vi kan derfor ikke vise hendes billeder.

Sidder du også tit og ser Instagram-billeder og misunder folks slanke kroppe, pæne tøj og overskudsagtige frokost? Så skulle du måske til at følge Essena O'Neills Instragram-profil, der i dag bærer undertitlen 'Social Media is not real life'.

Grædefærdig babe om farvel til sociale medier: Det er fake og forkert

Den 18-årige pige fra Australien uploadede præcis den type billeder, der gjorde følgerne misundelige på hendes tilsyneladende perfekte liv. Men nu har hun skrevet sandheden bag alle billederne.

Sandheden om at hun aldrig gik i det tøj, hun havde på billederne. At hun fik penge for at posere i noget bestemt tøj eller med bestemte produkter.

At hun havde tonsvis af make-up på hver eneste selfie. At hun sugede maven ind, skubbede brysterne op og poserede i nogle helt bestemte positurer for at fremstå så perfekt som muligt.

27. oktober slettede hun 2.000 af sine billeder, som hun ikke mente havde andet formål end at promovere hende selv. De 96 billeder hun lod blive skrev hun redigerede tekster til. Tekster, der afslørede sandheden bag billederne. Det skriver The Guardian.

På billedteksterne beskriver Essena O'Neill desuden, hvordan hun var fuldstændig afhængig af den opmærksomhed, hun fik fra sine følgere på Instagram. Samtidig mener hun, at følgerne havde større tendens til at lytte til de ting, hun skrev - alene af den grund, at hun så pæn ud på de billeder, der ledsagede teksten.

En anden ting Essena O'Neill kunne lyve om var sin træning. For man kan jo sagtens tage træningstøj på og lægge et billede af det på Instagram, uden at man i virkeligheden har været ude at løbe...

I dag er Essena O'Neill ærgerlig over, at hun gennem sine teenageår brugte så meget tid på sine Instagram-billeder, når hun i stedet kunne have brugt til på at skrive og forfølge andre drømme.

Derfor bruger hun nu sin tid på sitet letsbegamechangers.com, hvor hun opfordrer dem, der læser med til at kvitte det konstante behov for at få likes på de sociale medier, ligesom hun fortæller, hvor ødelæggende det var for hende at være så besat af succes på Instagram.


Se hele videoen med Essena O'Neill herover. (Video: YouTube)

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+