Blokerer lufthavn: DF kræver ballademagere fjernet 'i dronningens navn'

DF vil have politiet til at sætte hårdt ind over for demonstranter, som tirsdag vil forhindre chartret fly i at sende mindst 10 udviste afghanere hjem fra Roskilde Lufthavn

Dansk Folkeparti opfordrer politiet til at slå hårdt ned mod de demonstranter, som har tænkt sig at forhindre afviste asylansøgere i at blive tvangshjemsendt med fly fra Roskilde Lufthavn tirsdag. Foto: Casper Dalhoff
Dansk Folkeparti opfordrer politiet til at slå hårdt ned mod de demonstranter, som har tænkt sig at forhindre afviste asylansøgere i at blive tvangshjemsendt med fly fra Roskilde Lufthavn tirsdag. Foto: Casper Dalhoff

Dansk Folkeparti forventer ingen slinger i valsen, hvis Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag sættes ind over for en gruppe borgere, der har planlagt en demonstration i Roskilde Lufthavn for at forhindre mindst 10 afghanere i at blive tvangshjemsendt.

Faktisk opfordrer partiets udlændingeordfører Martin Henriksen politiet til at sætte hårdt ind, hvis netværket Welcome to Denmark laver den blokade af indgangene til lufthavnen, som de tidligere mandag annoncerede i Ekstra Bladet, at de ville.

- Der skal sættes hårdt ind over for ballademagerne. De går direkte imod Danmarks interesser, og derfor forventer Dansk Folkeparti også, at de bliver fjernet med magt, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Martin Henriksen understreger, at et flertal i folketinget står bag den finanslov-aftale, hvor det også blev aftalt at stramme udvisningsreglerne.

- Hvis myndighederne skal hjemsende, og hvis der er nogen, der blokere, så bør de fjernes med magt, siger Martin Henriksen, der også er formand for Folketingets Udlændingeudvalg

Vil ikke følge politiets anvisninger
Omkring 40 demontranter har varslet deres ankomst til lufthavnen klokken 10. De er inviteret af netværket Welcome to Denmark. Det er planen, at Udlændingestyrelsen og politiet skal sende mindst 10 afghanere på et chartret fly til Kabul. De 10 har fået afslag på asyl og ophold i Danmark, men Welcome to Denmark er imod tvangshjemsendelsen.

Se også: Organisation vil blokere lufthavn: Kæmper mod udvisning af 10 afghanere

Til Ekstra Bladet fortæller talsperson for netværket Søren Warburg, at der er holdt informationsmøder i København både søndag og mandag, hvor deltagerne blandt andet er blevet forberedt på, at politiet risikerer at blive tilkaldt.

- Det er blevet fortalt, at vi ikke har tænkt os at følge politiets anvisninger. Vi har tænkt os at blive siddende og yde passiv modstand, siger Søren Warburg til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ikke i orden
Den form for modstand er ifølge Martin Henriksen ikke i orden. Og så er der kun en ting at gøre.

- Dansk Folkeparti betragter aktionen som en ulovlig demonstration udført af kriminelle grupperinger, og ulovlige demonstrationer kan politiet med henvisning til grundloven opløse i dronningens navn, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

- Hvordan har du tænkt dig, at politiet skal håndtere sagen, hvis demonstranterne bare bliver siddende og yder passiv modstand?

- De skal tage fat og placere dem på siden eller bag i et salatfad, og så skal de køres på stationen. Så vil der være nogen, der råber og skriger, som det er set før. Flere andre hjemsendelser kan også se ret voldsomme ud. Vi har set episoder med folk, der skærer i sig selv. Folk, der bider eller råber, sparker og slår. Det er voldsomt at tvangshjemsende folk. Omvendt kan vi ikke sige, at så lader vi bare være, siger Martin Henriksen.

- Hvis der kommer nogen og sætter sig ned og forsøger at forhindre myndighederne i at sende folk hjem, så kan vi ikke lade være med at fjerne dem, bare fordi det ser kedeligt ud, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Dybt traumatiserede
Ifølge Søren Warberg er det helt forkert af myndighederne at hjemsende afghanerne.

- Det er vigtigt, at vi får stoppet udsendelserne i morgen. Vi mener, det er fuldstændig hen i vejret, at myndighederne udviser dem. Det er dybt traumatiserede folk, der bliver udsat for det her, siger Søren Warburg.

Og om tilslutningen til demonstrationen siger han:

- Hvis vi kan fylde en busfuld, så er vi tilfredse, siger Søren Warburg.

Men er I overhovedet sikre på, at afghanerne skal igennem en indgang i lufthavnen? Mon ikke de køres direkte ud på flyvepladsen i en bus?

- Vi har kigget på de forskellige indgange. Vi kan formentlig forhindre dem i overhovedet at komme ind til lufthavnen, forklarer Søren Warburg.

På Facebook har Welcome to Denmark oprettet gruppen Stop Tvangsudvisningerne til Afghanistan!, hvor det mandag klokken 18 fremgår, at 1400 mennesker er inviteret til at deltage i arrangementet. 194 har vist interesse, og 57 har tilkendegivet, at de deltager.

Ekstra Bladet har mandag aften været i dialog med vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi, som ikke kender til arrangementet i lufthavnen.

1064 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere