Annonce:
Annonce:

Bøf-Palle er helt ude

Palle Skov Jensen, som grundlagde Jensens Bøfhus, har nu ikke længere noget at gøre med kæden

Palle Skov Jensen har nu ikke længere noget at gøre med Jensen Bøfhus. Foto: Ritzau Scanpix
Palle Skov Jensen har nu ikke længere noget at gøre med Jensen Bøfhus. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

I 2018 vinkede Palle Skov Jensen farvel til sit livsværk, restaurantkæden Jensens Bøfhus, som på det tidspunkt stod i en stor økonomisk nedtur.

Dog var det ikke et endegyldigt farvel. For bøf-Palle har indtil nu ejet fabrikken i Struer, Jensens Foods, hvor der produceres spareribs og førhen også Jensen-saucerne.

Men nu er den tidligere bøfkonge helt færdig med Jensens Bøfhus. Han har nemlig for nylig solgt fabrikken og naboejendommen for i alt 18,5 millioner kroner, skriver Finans.

Milliardærfamilier har overtaget
De nye ejere er de tre fynske milliardærfamilier Østergaard-Nielsen, Bøgh-Sørensen og Gundersen. I forvejen ejer de størstedelen af Jensens Bøfhus-koncernen.

Annonce:

'Fabrikken var ganske rigtigt ejer af Palle Skov Jensen og ikke af Jensens Food Group, hvorfor det gav mening at inkludere bygningen i ejerskabet bag selskabet,' skriver Jonas Søndergård, der er kommunikationsdirektør i Østergaard-Nielsens koncern USTC, i en mail til Finans og fortsætter:

'At handlen blev gennemført netop nu, skyldes et ønske fra hovedaktionærerne om at sikre sig fuld kontrol over ejendommen, og at det er lykkedes parterne at komme frem til en god aftale om pris og vilkår for overdragelsen.'

Fabrikssalget har ikke ligefrem været en overskudshandel for Palle Skov Jensen. Bøf-Palle købte nemlig selv fabrikken for 25,6 millioner i 2014. Han har dermed solgt den for knap syv millioner mindre.

Nedturen for Jensens Bøfhus

September 2014 fik Jensens Bøfhus i Højesteret medhold i, at fiskrestauranten Jensens Fiskehus fra Sæby ikke også kunne hedde Jensens. Det udløste en kæmpe shitstorm.

I 2016 satte Palle Skov Jensen bøfkæden til salg. På dette tidspunkt skyldte han banken SEB 228 millioner kroner. Underskuddet landede på 56 millioner kroner, og flere restauranter blev sat til salg.

I 2016 lød underskuddet på 31 millioner kroner. Her fratrådte Palle Skov Jensen som direktør, og Dorte Gleie tog over. Man forsøgte at ændre sit koncept med nyt menukort og nye priser.

I efteråret fik bøfkæden økonomisk hjælp af en lang række erhvervsfolk fra Fyn.

I 2017 lød underskuddet på hele 157 millioner kroner.

I 2018 satte Palle Skov Jensen sin private villa til salg for 28,5 millioner kroner og solgte en kæmpe jagt-ejendom til milliardæren Lars Larsen. Prisen på den private villa måtte dog efterfølgende sættes ned med 4,5 millioner kroner. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Mest læste lige nu

rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Han arbejder for lidt og tjener for meget
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: