Bøfkonge i pengekrise: Jensen's vil sælge ejendomme for 64 millioner

Ejeren af restaurantkæden Jensen's Bøfhus, Palle Skov Jensen, har sat ejendomme til salg for 64 millioner kroner.

Palle Skov Jensen har ifølge Børsen sat flere ejendomme til salg. (Foto: POLFOTO)
Palle Skov Jensen har ifølge Børsen sat flere ejendomme til salg. (Foto: POLFOTO)
Følg Samfund

Bøfkongen, Palle Skov Jensen, er på desperat jagt efter kontanter til sit imperium. Han har sat restaurantejendomme i Esbjerg, Randers og Århus til salg, viser en gennemgang af Jensens ejendomme.

Det skriver Børsen.

Ejendommene er sat til salg for i alt 64 millioner kroner.

- Vi sidder til leje de fleste steder, og det vil vi også gerne med dem her. Der er nogle mæglere, der mente, at de kunne få en god pris for dem, så det er en ren forretningsmæssig disposition, siger Palle Skov Jensen til Børsen.

Ejendommen i Esbjerg er sat til salg til næsten 24 millioner kroner, mens ejendommen i Randers er udbudt til 19,4 millioner.

- De er ikke en del af vores kerneforretning, og vi har fået nogle vurderinger af dem, som vi synes ser spændende ud, siger Palle Skov Jensen til Børsen.

Børsen får også Palle Skov Jensen til at forholde sig til følgende konstatering:

Men i den situation, Jensen's Bøfhus befinder sig i, kunne man jo også se det som en god måde at få penge i kassen?

- Nu skal det heller ikke være sådan, at man hægter alting op på det. Vi kører vores forretning, som vi altid har gjort, svarer han.

100.000 boykottede Jensens: Nu fortryder de navnestrid

Selskabet bag Jensens Bøfhus, Jensen's Food Group, har ifølge Børsen tabt mere end 40 millioner kroner i de seneste to regnskabsår. Derudover har selskabet en stor gæld til den svenske storbank SEB. En gæld som tilbage i 2014 lød på 228 millioner kroner.

Det lykkedes imidlertid bøfkongen at tilføre sin virksomhed kapital, da han for kort tid siden solgte Jensen's Køkken til leverpostej-giganten Stryhns for et ukendt millionbeløb.

For knap to år siden røg bøfkæden ud i en regulær shitstorm på de sociale medier, da selskabet vandt en retssag over den lille nordjyske Jensens Fiskerestaurant.

Palle Skov Jensen ville ikke lade restauranten benytte efternavnet Jensen, og det gav Højesteret ham medhold i. Men restauranten oplevede massiv modstand fra danskerne, som ikke brød sig om, at den store trynede den lille på den måde.

Bøfkrigen raser: Jensens Bøfhus får tæv

 

I forsøget på at vende udviklingen leder Palle Skov Jensen efter en medejer til Jensen's Bøfhus. Og det skal Deloitte ifølge Børsen hjælpe ham med at finde.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+