Annonce:
Annonce:

Bølge af gaderøverier bekymrer politiet – ofre bliver fotograferet og truet

Senest er tre teenagedrenge blevet sigtet for fem røverier begået ved S-togsstationer

Arkivfoto af Nørreport Station, som er en af de stationer, hvor der er sket gaderøverier. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Arkivfoto af Nørreport Station, som er en af de stationer, hvor der er sket gaderøverier. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Københavns Politi har de seneste måneder oplevet, at der sket et stigende antal gaderøverier begået af unge mennesker.

Det fortæller Lars Feldt-Rasmussen, der er leder af afdelingen for berigelseskriminalitet under Københavns Politi, til TV2 Lorry.

- Vi er i øjeblikket plaget gaderøverier, som bliver begået af unge mod unge. Det er en kedelig tendens, siger han til TV2 Lorry.

Onsdag er det lykkedes Københavns Politi at anholde en 15-årig dreng og to 16-årige drenge, som er mistænkt for i fællesskab at have begået stribevis af røverier efter det samme mønster.

Annonce:

Røverierne er foregået i nærheden af S-togsstationer i København, hvor ofrene forinden er steget af toget, og gerningsmændene er fulgt efter og har standset dem. Ofrene er derefter blevet truet med kniv eller trusler om at anvende kniv til at udlevere værdier som eksempelvis mobiltelefon, kontanter og earpods.

- Vi har sigtet dem for fem røverier begået i København i perioden fra 14. til 22. juni. Men de efterforskes også for en række yderligere røverier, siger Lars Feldt-Rasmussen

Han forklarer yderligere, at flere af ofrene er blevet forsøgt truet til tavshed ved, at gerningsmændene har fotograferet dem og deres sygesikringsbevis.

- På den måde ved gerningsmændene, hvem de er, og hvor de bor. Og dermed skaber de et incitament til, at ofrene ikke går til politiet. Det er et modus, der også går igen i andre sager, siger Lars Feldt-Rasmussen.

Han frygter, at der er flere ofre, der endnu ikke har anmeldt et røveri, fordi de frygter for deres sikkerhed.

- Jeg vil på det kraftigste opfordre alle, der udsættes for de her røverier, til at kontakte politiet eller snakke med deres forældre, så de sammen kan kontakte os, siger Lars Feldt-Rasmussen.

Annonce:

Han ønsker ikke at sætte tal på, hvor mange gaderøverier Københavns Politi i øjeblikket efterforsker. Men han siger, at der tale om en 'markant stigning'.

- Vi har i løbet af foråret og i juni set flere sager, hvor mønsteret er det samme som i den konkrete anholdelsessag fra i dag, siger Lars Feldt-Rasmussen og tilføjer:

- Vi er bange for, at nogen har fundet ud af, at denne her kriminalitet skulle virke. Det er en kedelig forklaring. Men det er det, vi tror.

De tre unge fik i forbindelse med deres anholdelse ransaget deres bopæle, hvor politiet fandt det formodede gerningsvåben, som er en kniv, samt de stjålne genstande.

De anholdte fremstilles torsdag i et grundlovsforhør, hvor Københavns Politis anklagemyndighed vil kræve dem alle tre varetægtsfængslet.

På grund af drengenes unge alder vil en eventuel varetægtsfængsling dog skulle foregå i surrogat på en ungdomsinstitution.

Lars Feldt-Rasmussen ønsker ikke at oplyse, hvilken etnicitet de tre anholdte her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: