Bøn fra politiet: Hav tålmodighed

Snefygning i den sydlige del af landet og på Fyn kan skabe store problemer i morgentrafikken

Nedsat sigtbarhed og pludseligt formede snedriver udfordrer trafikanterne i den sydlige del af Danmark og især på Fyn i de tidlige morgentimer. Det skriver Fyns Politi på Twitter tidligt mandag.

Politiet opfordrer trafikanterne til at vise tålmodighed og komme af sted hjemmefra i god tid, mens Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter meddeler, at flere veje er svært fremkommelige på grund af sneen.

Ekstra Bladets fotograf kører i øjeblikket rundt i sin firehjulstrækker på Sydsjælland og rapporterer, at alle mindre veje i område enten er lukkede eller svært fremkommelige.

De større veje ryddes af sneplove, men sneen fyger nærmest øjeblikkeligt tilbage på kørebanen, lyder det.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varslede søndag om snefygning i den sydlige del af landet. Varslingen gælder frem til mandag aften.

Varsel om snefygning indtil mandag aften

- Frost og blæst har nemlig indfundet sig over landet, og samtidigt er der steder i landet, hvor der ligger en god dyne gammel frostsne, skriver DMI.

- I de områder hvor der et varsel ude om snefygning, vurderes det, at der stedvis kan ligge omkring eller over 10 cm gammel frostsne, samtidigt med at vinden stedvis vil komme over 10 m/s. Uden for de varslede områder kan der dog også forekomme snefygning, men her ligger der under 10 cm sne, lyder det fra DMI.

Også Sydøstjyllands Politi advarer tidligt mandag trafikanterne i Trekantområdet om snefygning.

Bornholms Politi opfordrer folk til at ikke at køre ud, med mindre det er yderst nødvendigt.

Krimi Politi rykker ud til flere uheld

Sneen blæser ind over hovedvejen i Rønnede. Foto: Per Rasmussen Samfund - Det kan godt virke som snestorm

Arkivfoto: Per Rasmussen Samfund DMI varsler voldsomt vejr

48 kommentarer
Vis kommentarer