Børn af skilsmisseforældre lider oftere af helbredsproblemer

Teenagere, hvis forældre er gået fra hinanden, døjer i højere grad med hovedpine, mavepine, dårlig appetit og søvnproblemer, viser nyt studie.

Et nyt svensk studie sætter fokus på, hvilke sundhedsmæssige konsekvenser en skilsmisse har for teenagere. (Foto: Thomas Borberg, Polcreative)
Et nyt svensk studie sætter fokus på, hvilke sundhedsmæssige konsekvenser en skilsmisse har for teenagere. (Foto: Thomas Borberg, Polcreative)

De fleste kan vist skrive under på, at en skilsmisse ikke er sjov - hverken for forældre eller børn. Men nu sætter et nyt svensk studie fokus på, hvordan det helt præcist påvirker børnene, når deres forældre vælger at gå fra hinanden.

Resultaterne fra Stockholm Universitet viser, at teenagere, som har oplevet en skilsmisse har større sandsynlighed for at lide af bl.a. hovedpine, søvnproblemer, spændinger, svimmelhed og dårlig appetit. Det skriver Daily Mail.

Se også: Skilsmisse kan skade børn permanent

Pigerne var ifølge undersøgelsens resultaterne hårde ramt af disse symptomer end drengene; til gengæld var pigerne bedre til være opmærksomme på og melde disse problemer.

Dem, der var allermest ramt af de helbredsmæssige udfordringer var imidlertid de unge, der kun boede sammen med en af forældrene.

Se også: Hårde skilsmisser kan koste livet

Undersøgelsens resultater er baseret på svar fra knap 150.000 svenske unge mellem 12 og 15  år. Udover fokus på de sundhedsmæssige aspekter, blev de unge også spurgt til, hvor let de havde ved at tale med deres forældre, og om de havde lige så mange penge som deres venner.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere