Børn klor-forgiftet på populært feriested

Feriebørn på en kroatisk campingplads fik sig i går en kvælende grim overraskelse da de badede i poolen

Flere ambulancer ankom hurtigt til campingpladsen. Foto: Privatfoto
Flere ambulancer ankom hurtigt til campingpladsen. Foto: Privatfoto
Følg Samfund

I alt 15 børn blev mandag kørt på hospitalet med symptomer på klor-forgiftning, efter at have opholdt sig omkring og i en pool på campingpladsen Lanterna i det nordlige Kroatien.

Destinationen er populær blandt danskere, og ifølge et af vidnerne til klor-forgiftningen, fik også tre danske børn det dårligt, da de badede i en af pladsens mange pools.

- Omkring kl. 12 fik tre danske børn i poolen svært ved at trække vejret, så faderen gennede dem op af vandet og råbte til personalet, at de skulle få folk væk fra poolen, siger danske Freja Södergran, der sammen med sine tre børn befandt sig ved nabopoolen, da børnene pludselig fik det dårligt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Poolen var ifølge Freja Södergran afspærret og bevogtet natten over. Foto: Privatfoto.
Poolen var ifølge Freja Södergran afspærret og bevogtet natten over. Foto: Privatfoto.

Gjorde intet
På trods af, at faderen til de danske børn, ifølge Freja Södergran, råbte til livredderne, forholdt de sig passivt.

- Selvom faderen til de tre børn råbte, at de skulle få folk op ad poolen, reagerede personalet ikke, selvom der var mindst otte livreddere til stede. De begyndte at stå at ringe rundt, så der gik i hvert fald et par minutter, før livredderne begyndte at gøre noget.

Chokeret
Hurtigt blev der tilkaldt ambulancer til børnene, og i alt 15 blev kørt på hospitalet til tjek.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet ankom ligesom ambulancerne hurtigt, og de gennemførte afhøringer ud på aftenen ifølge Freja Södergran. Foto: Privatfoto
Politiet ankom ligesom ambulancerne hurtigt, og de gennemførte afhøringer ud på aftenen ifølge Freja Södergran. Foto: Privatfoto
 

Oplevelsen har chokeret familien, der udover Freja Södergran og tre børn også tæller hendes mand, mor og stedfar.

- Mine børn var i nabopoolen, da det skete. De har heldigvis ikke haft symptomer. Men de fik selvfølgelig et kæmpe chok. Og så synes jeg, det er skræmmende, at vi ingen information har fået fra hverken campingpladsen eller Dansk Bilferie (hvor rejsen er købt, red.) om, hvad der præcist er sket, eller hvilke symptomer, vi skal være opmærksomme på, siger Freja Södergran.

Intet hørt
Hos Dansk Bilferie bekræfter man, at Lanterna-campingpladsen er rigtig populær blandt danskere, men det til trods har de intet har hørt om hændelsen fra hverken kunder eller campingpladsens ledelse.

- Havde vi hørt noget om hændelsen fra vores kunder, havde vi selvfølgelig gjort alt for at hjælpe dem, skriver Rasmus Gronemann, salgs- og marketingchef i Dansk Bilferie, i en mail.

- Vi har aldrig før haft en lignende hændelse

Det var ifølge Deana Stipanovic, pressemedarbejder i Valamar, der ejer Lanterna-campingpladsen, en teknisk fejl omkring den ene pool på campingpladsen, der førte til det forhøjede indhold af klor i vandet.

- Vi har aldrig før haft en lignende hændelse, og klorin-niveauerne bliver rutinemæssigt tjekket flere gange om dagen. Vi undersøger stadig det tekniske udstyr, hvorfor vi ikke kan fastslå årsagen til det forhøjede klor-niveau nærmere på nuværende tidspunkt, skriver hun i en mail.

Gæster har klaget over, at jeres personale forholdt sig passivt, selvom flere børn i poolen fik det dårligt. Mener du, at jeres medarbejdere og livreddere håndterede situationen korrekt?

- Vores ansatte har handlet helt i overensstemmelse med de relevante procedurer, taget hånd om alle gæster og sikret sig, at de alle modtog den nødvendige støtte og information.

- Det vigtigste er, at alle børnene er udskrevet og har det godt, og har fortsat deres ophold sammen med deres familier.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind