Børn mangler forsikring i skolen

De kommunale forsikringer er væk, men der er ikke sket en stigning i private ulykkesforsikringer til børn.

Det kan til tider gå ret vildt for sig i skolegården, men det lader til, at mange forældre ikke er klar over, at deres børn ikke er omfattet af en forsikring i skoletiden, hvis det skulle gå rigtig galt.

En rundspørge, som Yougov har foretaget for IF Forsikring, viser, at ud af 352 adspurgte børnefamilier var lidt over en tredjedel, eller 37 procent, ikke klar over, at de ikke ville få erstatning, hvis der skulle ske alvorlige skader med mén eller i værste fald døden til følge.

- Mange forældre tror fortsat, at deres børn er forsikret via kommunen i skoletiden eller i institution, men reglerne blev ændret for lang tid siden, siger Birgitte Ringbæk fra IF Forsikring.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet afgjorde i 2011, at offentlige børneulykkesforsikringer ikke var et kommunalt, men privat anliggende, og gjorde dem derfor ulovlige. Siden har næsten alle kommuner i Danmark droppet forsikringerne.

Hos Alm. Brand deler man også bekymringen for, om forældrene er klar over, at deres børn ikke længere er forsikrede i skolen.

- Vi har ikke kunnet se en stigning i salget af børneulykkesforsikringer i årene efter, at den kommunale forsikringsorden blev afskaffet, siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.

En opgørelse fra 2009 fra Center for Ulykkesforsikring viser, at der hvert år kommer cirka 26.000 børn til skade i de danske folkeskoler.

Det er skader udover de tilfælde, som bliver behandlet af lærere, skolesundhedsplejersker og skolelæger.

16 kommentarer
Vis kommentarer