Børne-tv forarger med dansende kønsdele

Svensk børneprogram har lanceret en musikvideo der har sat sindene i kog

Her kan du se den kontroversielle video

Se musikvideoen herover artiklen
____________________________

Man er normalt mere bonert i Sverige end i Danmark, men når det kommer børneunderholdning, går de hele linen ud hinsidan.

SVT-programmet Bacillakuten på Barnkanalen har lanceret en musikvideo, hvor hovedpersonerne er to dansende kønsdele - en penis og en vagina, der lyder navnene Snoppan og Snippan (tissemand og tissekone/red).

TEGNING: MORTEN INGEMANN Meninger Falbert: Svenskerne forbyder danske børns mening om kærlighed

Den et minut lange video - der kan ses øverst i denne artikel - har selvsagt vakt en del furore i det svenske. Ikke mindst på programmets Facebook-side, hvor en del svenskere er oprørte over påfundet:

 

'Nu er i gået for langt! Det er meget klart, at i ikke har nogen grænse for, hvor tidligt i vil gøre børn kønsmodne. Lad dog naturen klare den slags' skriver en bruger og en anden: 'Jeg har altid undret mig over de mange stoffer der florerer i børneprograms-branchen'.

 

 

På Facebook siden forsvarer SVT deres program:

'Programmet er baseret på spørgsmål fra børnene og vi har fået masser af spørgsmål, der relaterer sig til tissemænd og tissekoner. De emner som vi får flest spørgsmål om, laver vi et program om. Nu er det så på tide, at lave et program om tissemænd og tissekoner. For børnene er det nogle helt naturlige kropsdele, der ikke adskiller sig fra de andre kropsdele. I programmet bringer vi desuden en sang, som skal bidrage til, at det bliver lettere for forældrene, at tale med børnene om kønsdelene. Der er med andre ord en pædagogisk mening med programmet', skriver SVT.

 

Hvad mener du? Er SVT gået over stregen? Eller er det helt naturligt at behandle dette emne i et børneprogram?

0 kommentarer
Vis kommentarer