Annonce:
Annonce:

Børnefamilier smidt ud af hotelværelser

Først måtte de sove på aviser på et koldt flisegulv i en lufthavn, og nu er familier smidt ud af et hotel på Mallorca. Familierne raser nu mod Star Tour

Treårige Sarah og storebror på fem år Sebastian sov på det iskolde lufthavnsgulv i nat. (Privatfoto)
Treårige Sarah og storebror på fem år Sebastian sov på det iskolde lufthavnsgulv i nat. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Ferien sluttede brat for alvorligt syge og helt raske børn og deres familier, da de måtte tilbringe natten på gulvet i en iskold lufthavn.

Som Ekstra Bladet i dag har fortalt, blev deres returfly til Billund fredag nat aflyst på grund af tekniske problemer, og i skrivende stund er danske familier med såvel syge som raske små børn fanget på Mallorca uden vished for, hvornår de kan komme hjem.

Hele dagen har flere forældre til gruppen af raske børn overfor Ekstra Bladet raset over behandlingen af familierne med de alvorligt syge børn.

Fly-mareridt på Mallorca: Lukas løber tør for kemopiller i aften

Nu er grænsen dog også nået for den behandling, de selv har fået af Star Tour.

Annonce:

- Det er forfærdeligt, at man behandler kræftsyge børn sådan - det er der ingen tvivl om. Og vi har også hele tiden sagt, at vores børn nok skal klare den. Men børn er altså børn, og for små børn på tre og fem år, er det altså helt urimeligt først at skulle sove på et lufthavnsgulv for derefter at blive kastet rundt fra sted til sted, siger Morten Eskelund, der er far til Sarah og Sebastian.

Smidt ud af værelser
Familierne øjnede lys i mørket, da de lørdag middag blev indlogeret på et hotel, hvor de kunne hvile ud før hjemrejsen, som også dengang ikke lå fast.

- Men efter to timer blev vi pludselig bedt om at tjekke ud og vente i lobbyen på ny information. Efter lang tid fik vi så at vide, at vi skulle flyve hjem klokken 21, sagde Morten Eskelund, som dog er blevet klogere.

Meldingen lød senere, at flyet var planlagt til at lette klokken 22.00. Sent lørdag ser det dog ud til, at de først lander ved 02-tiden.

Dødssyge børn fanget i mareridt på Mallorca: Sov under aviser på iskoldt flisegulv

- Men vi ved jo ikke, om det kommer til at ske, sagde Jesper Therkelsen, som har ondt af sin toårige søn Shawn, som også havde sovet på lufthavnsgulvet i nat.

Annonce:

- Han klarer det godt i forhold til sin størrelse. Han har sovet en time her og der - på et lufthavnsgulv og på en bæk - og derudover er blevet revet rundt ligesom alle andre, fortalte Jesper Therkelsen, der ikke selv har sovet siden fredag morgen klokken 8.

Alle har det hårdt
De alvorligt syge børns forældre føler også stor sympati med forældrene til de raske børn, der ikke får lov at hvile ud:

- Vi har på intet tidspunkt bedt om speciel behandling grundet vores situation. Det eneste, vi bad om i nat, var tæpper og vores bagage. Vi har på intet tidspunkt bedt om 5-stjernede hoteller eller et specielt aflukket afsnit for os selv, siger Lars Jørgensen, hvis 12-årige søn Jonas har leukæmi og er i kemobehandling på tredje år.

- Jeg har lige så meget ondt af de 'raske' børn, som lå og frøs og græd. Ydermere synes jeg ikke, at Star Tour har behandlet de andre medrejsende med den fornødne respekt, da de blev bedt om at tjekke ud af hotellet to timer efter ankomst, hvor vi andre må blive til kl. 19:30.

Annonce:

Star Tour holder fast i, at man gør alt, hvad man kan, for at at fikse det fly, som blev ramt af et lyn og beskadiget og dermed ikke kunne fragte de sygdomsramte familier og de øvrige familier hjem efter planen.

Sover endelig lidt
Morten Eskelund og Jesper Therkelsen frygter at komme ud i lufthavnen for atter at måtte lade børnene sove på det iskolde flisegulv.

- Hvis vi så kommer af sted i dag, så har jeg altså også en del kilometer at køre. Vi skal fra Billund til Aarhus, fortæller Morten Eskelund, som sammenlagt har sovet omkring halvanden time siden fredag morgen.

Hans familie er i lighed med Jesper Therkelsens blevet indkvarteret på et hotel på Mallorca i Magaluf, som er et af øens store party-område.

- Lige nu får børnene endelig nogle minutters søvn i et larmende lounge-område på det hotel, hvor vi troede, vi havde fået et værelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: