Annonce:
Annonce:

Børnehave fik asylcenter som nabo: Ansætter pensioneret politimand

Flere forældre har udtrykt bekymring for at få et modtagelsescenter med plads til asylansøgere som naboer

Arkivfoto: Cornelius Poppe, NTB scanpix via AP
Arkivfoto: Cornelius Poppe, NTB scanpix via AP
Annonce:
Følg Samfund

En modtagelsescenter med plads til 1000 asylansøgere på nabogrunden har nu fået børnehaven Vibehaugen barnehage på Raumyr i Kongsberg i Norge til at opruste midlertidigt på bemandingen og ansætte en pensioneret politimand. Han skal passe på børnene, når de leger udendørs, skriver norske dagbladet.

Børnehavechef Kari Løken Thorsen vil ikke udtale sig om den nyansattes tidligere arbejdserfaring, men bekræfter at de har øget bemandingen.

- Etter åbningen af asylmodtagelsen har vi styrket bemandingen i ude-tiden, så vi både har god oversigt over børnene og desuden har en ansat som kan følge særligt med i området omkring børnehaven, siger Kari Løken Thorsen til Dagbladet.

Rådmand i Kongsberg kommune, Wenche Grinderud, bekræfter, at det er en pensioneret politimand, der er ansat i jobbet.

Annonce:

Bekymret for anderledes kultur
- Det er ikke sikkert, vi ville have gjort dette, hvis der var 300 asylansøgere, men nu er der tale om 1000, og så valgt vi at styrke bemandingen midlertidigt. I den forbindelse blev der ansat en medarbejder, som både er bedstefar til et barn i børnehaven og tidligere politimand, siger Wenche Grinderud til Dagbladet, og siger at det er tilfældigt, at han har erfaring som politimand.

Ud over at ansætte en vagt så har børnehaven også indført nye rutiner såsom at låse dørene, når der kun er en voksen på arbejde sammen med børnene, ligesom de også har installeret ringeklokker, så uvedkommende bliver stoppet, før de kommer ind i børnehaven

Beslutningen om at oprette asylmodtagelsen har givet anledning til, at forældre udtrykte bekymring for at få så mange mennesker med en anderledes kultur, til at ligge tæt op ad børnehaven, ifølge Wenche Grinderud.

Ifølge Dagbladet er der også tidligere i år blevet ansat vagter ved en tunnel-nedgang ved Lysaker barneskole i Bærum, der ligger lige i nærheden af et nyoprettet modtagelsescenter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: