Børnehave indfører dresscode: Ingen Frost eller Spiderman

I børnehaven Mikael i Hjørring må børnene ikke have tøj med print på

Arkivfoto: Kim Agertsen/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Kim Agertsen/Ritzau Scanpix

I nogle virksomheder må medarbejderne ikke bære shorts.

Det må man godt i børnehaven Mikael i Hjørring, børnene må bare ikke bære tøj med print på.

Det skriver TV2 Nord.

Hos Movia må chauffører i de store busser godt have shorts på, men ikke hvis de kører med patienter og handicappede som såkaldt flextrafik. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix Samfund Sveder i varmen: Chauffører får nej til at tage shorts på

T-shirts eller trøjer med med Spiderman, dinosaurer, fodbold, enhjørninge eller Disney-prinsesser er derfor forbudt i børnehaven. Tøjet kan nemlig skabe et skel mellem børnene.

- Vi kan se, at det nemt bliver en konkurrence blandt de tre til seks-årige om, hvem der har det sejeste eller smukkeste tøj på, og derved også en udskillelse af de børn, der ikke har 'det rigtige' tøj på. Og det gælder både drenge og piger, siger børnehaveleder Line Jensen til TV2 Nord.

Gustav Heislund, Gani Berisha, Jeppe Brogaard og Katrine Henriksen har forskellig syn på, hvorvidt man skal arbejde iført shorts. Foto: Mogens Flindt Samfund Topchef indfører forbud mod shorts: - Jeg var blevet sur

- Det er ikke fordi, at der er tale om en skoleuniform. Børnene må gerne have prikker, striber og andre mønstre på tøjet, siger Line Jensen.

Hun fortæller, at flere forældre lige skal mindes om, hvorfor man har indført forbuddet. Men at det ikke har skabt et ramaskrig.

Ifølge børnehavelederen så har nogle af børnene haft svært ved at fokusere på andet, og derfor har man besluttet at indføre 'dresscoden'.

Børnehaven Mikael er en privat daginstitution i Hjørring, med plads til 25 børn.

56 kommentarer
Vis kommentarer