Børnepsykolog: Forældre bør holde småbørn fra løve-slagtning

Odense Zoo inviterer i dag forældre og børn indenfor til at overvære dissekeringen af en løveunge. Men de mindste har slet ikke godt af at overvære seancen, mener børnepsykolog

(Video: Kristian Hansen)

Er det i orden at slagte et dyr i zoologisk have til skue for de besøgende? Meningerne er delte - særligt internationale medier forstår ikke danskernes tilgang, mens andre mener, sagen om giraffen Marius har lært os, at der kan være fornuft i at vise dissekeringen af et zoo-dyr.

Se også: Udlandet raser over Odense Zoo: I er serie-dyremordere

Se også: Danskerne støtter op om løve-dissekering: Udlandet kalder os barbarer

Men ifølge børnepsykolog hos Psykiatrifonden Charlotte Diamant er det slet ikke godt for små børn at se dissekeringen af eksempelvis den løveunge, Odense Zoo i dag klokken 12 vil foretage.

- Det er ikke alle børn, der forstår læringselementet. Sætter man en grænse på for eksempel 10 år, er det tydeligt, at det ikke er for alle, fortæller Charlotte Diamant til Ekstra Bladet.

- Når man er 10, kan man bedre forstå det, siger hun og påpeger samtidig, at zoo med fordel kan alliere sig med nogen, der har større forståelse for børnene.

Samfund - 15. okt. 2015 - kl. 09:33 Nu har løven mistet hovedet

Charlotte Diamant vil ikke blande sig i Zoos arbejde, men mener, at der bør fremstilles bedre retningslinjer for barnets alder, hvis der skal være åbne døre til dissekeringer.

Hør, hvordan psykologen mener, de forældre der i dag tager deres børn med i Odense Zoo, burde agere i indslaget ovenfor

110 kommentarer
Vis kommentarer