Børneslaver blev befriet fra kakaoplantager

I Elfenbenskysten har politiet befriet 48 børn fra slavearbejde i kakaoplantager. 22 personer er anholdt

I Elfenbenskysten er 48 børn blevet befriet fra slavearbejde på kakaoplantager, oplyser den internationale politiorganisation Interpol.

- Under razziaer har politifolk samtidig anholdt 22 mennesker, der sigtes for menneskehandel og udnyttelse af børnearbejde, rapporterer Interpol, som oplyser, at de befriede børn er mellem 5 og 15 år gamle.

Børnene kommer fra den nordlige del af landet og fra Mali, Guinea og Burkina Faso.

- Razziaerne blev gennemført i begyndelsen af denne måned i San Pedro kakaobæltet i den vestlige del af landet. En del af børnene skal have arbejdet på plantagerne under ekstreme forhold, som 'har været en alvorlig trussel for deres helbred, siger Interpol.

FN og Den Internationale Organisation for Migration (OIM) har indrettet modtagelsescentre i området for at give børnene medicinsk og psykologisk hjælp.

- De anholdelser, som er foretaget, var en del af planlagte operationer mod menneskesmuglere, der går efter at udnytte børn til slavearbejde i Vestafrika, understreger en talsmand for Interpol.

- Vi har med operationen sendt et klart signal til plantageejerne, og vi har sendt et klart signal til menneskesmuglere og dem, der udnytter børnearbejde, siger Michael Moran, som er Interpols assisterende direktør på området.

- Hvis man foretager smuglinger af børn, så vil politiet reagere, siger han.

Børnene får skader på arme og ben, når de skærer hul på kakaofrugterne med deres skarpe macheter. Men også brugen af pesticider og andre kemikalier bringer deres helbred i fare.

Elfenbenskysten er verdens største eksportør af kakao.

Antallet af arbejdende børn er faldende på globalt plan. Fra 2000 frem til 2014 blev antallet reduceret med en tredjedel - fra 246 millioner børn til 168 millioner - viser tal fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO).

13 kommentarer
Vis kommentarer