Børsfald i dansk virksomhedsgigant efter direktørstop

Finansdirektør Jakob Stausholm, der har været i Mærsk siden 2012, stopper i koncernen

Investorerne tog ikke godt imod udskiftning i A.P. Møller-Mærsks ledelse og sendte mandag selskabet til bunds i det toneangivende danske C25-indeks.

B-aktien i selskabet faldt med 1,6 procent, mens A-aktien fik skåret 1,9 procent af sin markedsværdi.

Mandag offentliggjorde A.P. Møller-Mærsk, at finansdirektør Jakob Stausholm er fortid i koncernen, når kalenderbladet vender til april.

Administrerende direktør i Mærsk Søren Skou forklarede i et interview med Berlingske Business, at stoppet skyldes, at Jakob Stausholm ikke ønskede at få et "mindre job" i forbindelse med selskabets strategi.

- Som jeg ser det, så skal vi brede opgaverne ud på flere folk og dermed få mere ledelseskapacitet ind, hvis vi skal accelerere vores transformation.

- Jakob har et kæmpestort område, som dækker fra finans til it, og jeg tror, vi har brug for flere kræfter, siger topchefen til avisen om direktørafgangen.

Jakob Stausholm har været i koncernen siden 2012. Han blev finansdirektør 1. december 2016. Han kom fra en stilling som strategidirektør hos Maersk Line.

Jakob Stausholm siger i en pressemeddelelse, at han er "meget enig i ændringen af organisationen". Han tilføjer, at det har været en ære at arbejde for Mærsk.

- Det er den rigtige løsning for virksomheden, men som konsekvens heraf har jeg bedt om at afslutte min kontrakt og vil forfølge andre muligheder, siger den snart forhenværende Mærsk-direktør.

I dag er finans, transformation og it/digital én funktion, skriver Ritzau Finans. Men i fremtiden bliver området delt op "i en fuldt fokuseret finansfunktion og funktioner fokuserede på it, strategi, digital og transformation", oplyser Mærsk.

Direktionen består herefter af administrerende direktør Søren Skou, viceadministrerende direktør Claus V. Hemmingsen samt direktørerne Vincent Clerc, Søren Toft og Morten Engelstoft.

Jakob Stausholm er den femte, der har sagt farvel til Mærsks koncernledelse på to år.