Bokser fyrede den forkerte joke af: Nu har han det halve af Sverige på nakken

Den tidligere professionelle svenske bokser Paolo Roberto lagde en uskyldig vittighed ud på sin facebook - det kan man ikke altid gøre ustraffet i Sverige

Den tidligere professionelle bokser Paolo Roberto kom i strid modvind på grund af en joke.(Foto: All Over Press)
Den tidligere professionelle bokser Paolo Roberto kom i strid modvind på grund af en joke.(Foto: All Over Press)

Der er ingen tvivl om, at den tidligere professionelle svenske bokser Paolo Roberto aldrig nogensinde havde regnet med, at hans uskyldige joke helt tilbage fra den 27. februar ville skabe så meget splid og debat i det politisk korrekte Sverige, hvor man stadig mere end tre uger efter debatterer vittigheden, som Paolo lagde ud på sin facebook.

'Boobs prove that men can focus on two things at once', skrev Paolo på engelsk, og direkte oversat betyder det: 'Bryster beviser, at mænd kan fokusere på to ting samtidigt'.

Umiddelbart var der ikke i starten de store problemer med den uskyldige joke, der fik 4000 likes blandt Paolo Robertos 150.000 følgere. Men da det svenske tv-program 'Breaking News med Filip og Fredrik' ni dage efter på 'Kvindernes Internationale Kampdag' den 8. marts. satte fokus på joken i programmet, hvor de diskuterede sexisme med partilederen for Feministisk Initiativ, Gudrun Schyman, blev der for alvor sat ild til et bål, der har brændt lige siden - og stadig gør det.

(artiklen fortsætter under billedet)

Et opslag delt af Paolo Roberto (@1paolo2) den

Sexistisk macho
I optakten til programmet med fokus på Paolo Robertos joke reklamerede man således: Vi forsøger at forstå, hvad det er han ikke fatter.

Og feministen Gudrun Schyman lagde ud med at sige:

- Jamen, han er jo macho.

Og programværten Filip tilføjede:

- Han er endnu værre end macho.

Og så forsøgte Gudryn Schyman sig med et knockout-slag:

- Det er sexisme. Ja, det er præcis, hvad det er. Det er jo forfærdeligt, at man kan finde på at lægge sådan noget her ud. Og det er endnu værre, at der var så mange mænd, der grinede af det.

Høje feministiske heste
Men den tidligere professionelle bokser Paolo Roberto, der i dag er kendt tv-mand, forfatter og kok i Sverige, er ikke så let at slå i gulvet. Han svarede allerede igen den 9. marts med en effektivt lige højre på sin facebook.

- Nu har jeg åbenbart trampet på mediernes ekstremt ømme feministiske tæer igen. I går fandt Filip og Fredrik et ni dage gammelt indlæg frem fra min instagram(meget passende på den internationale kvindedag), som lyder sådan her: Bryster beviser, at mænd kan fokusere på to ting samtidigt.

- De er alle meget oprørte... At være politisk korrekt er egentlig intolerance kamoufleret som tolerance. Man fremstiller sig selv som åben og tolerant, men egentlig så handler det om tydelige regler omkring, hvad man må mene, tænke og frem for alt sige. Så Gudrun Schyman, Filip og Fredrik i kan sætte jer på jeres høje feministiske heste og galoppere ad helvede til. Jeg kommer aldrig nogensinde til at rette mig ind efter jer. I øvrigt var det mest kvinder, som grinte i kommentator-feltet ad joken, der faktisk var om mænd.

Og til medierne sagde Paolo Roberto også følgende om forholdene i Sverige:

- Det som er forfærdeligt er, at kvinder  bliver voldtaget eller udsat for seksuelle overgreb eller er bange for at gå ud.

(artiklen fortsætter under billedet)

Pasta-kongens joke fører til voldtægt
Paolo Roberto får også støtte af lederskribenten Ivar Arpi fra den store svenske avis Svenska Dagbladet, der skrev følgende på twitter:

- Filip og Fredrik jager folk, der tænker anderledes.


Hertil svarede tv-værten Filip:

- Du støtter en pasta-konge, der reproducerer sexisme, der siden hen fører til voldtægt.  Er den slags anderledestænkende værd at forsvare, Ivar?

Nu er banen for alvor kridtet op i det polariserede Sverige, hvor beskyldningerne farer frem og tilbage fra højre mod venstre og fra venstre mod højre.

Intern splid hos feministerne
Den uskyldige joke har fået så gigantiske proportioner, at den også skaber splid internt i Feminstisk Initiativs ungdomsforbund. Her skrev det kun 17-årige bestyrelsesmedlem Abdirahman Mohammed Ahmed nemlig den 15. marts en debatartikel med overskriften: Feminister - lær at tåle en joke.

Abdirahman skrev i sin artikel, at Feministisk Initiativ burde fokusere på virkelige problemer som voldtægter og æresrelateret kultur i stedet for at rase mod en joke. Men det gør man ikke ustraffet i Sverige. Og der gik ikke lang tid før den unge politiker blev tvunget til at forlade sin post i ungdomsforbundet i Feministisk Initiativ.

Efter sin karriere som professionel bokser har Paolo Roberto gjort sig kendt i Sverige som både tv-vært, forfatter, skuespiller og tv-kok. Han er vant til at være i orkanens øje. men for nogle dage siden lagde han et opslag på facebook, der signalerede, at han var godt og grundigt træt af hele vanviddet omkring hans uskyldige joke.

Slut med vreden
- At forsøge at forklare min joke er som at forsøge at læse en avis i stormvejr. Jeg er havnet i en Kafka-lignende situation, hvor en lille joke har taget helt urimelige proportioner. Det er let at blive vred og bitter på svenske medier, når man på den statsfinancierede tv-kanal SVT bliver kaldt macho, sexist og alt mulig andet. Men vrede løser ikke noget. Bygger ikke noget op, og kan ødelægge alt. Vrede er som at gribe glødende kul for at kaste det på andre. Man kommer også til at brænde sig selv. Så nu skider jeg på alle dem, der taler skidt, på moralisterne og på genus-politikerne. I dag skal jeg arbejde med mine firmaer. I to af mine firmaer har jeg i øvrigt kvindelige direktører, og i et tredje firma har jeg en kvindelig bestyrelsesformand. Her byder jeg jer nu på en solnedgang over Positano i Italien, byen, hvor kærligheden blev født.

Et af de sidste indlæg i den store joke-gate i Sverige kom i lørdags, hvor den svenske forfatter og debattør Marcus Birro gik i forsvar for Paolo Roberto.

- Angrebene mod Paolo Roberto har været totale og fuldstændige. Har Roberto skubbet sin datter ud fra en balkon? Han har stået ved en s-togs-station og taget tid på, hvornår hans kæreste tog med toget, og hvornår hun kom tilbage? Har han forbudt sine døtre at omgås med svenske drenge? Har han forbudt noget kvinde i sin familie at træffe sit eget frie valg? Har han været voldsom overfor sine omgivelser? Er han måske en af de mænd, som begår seksuelle overgreb mod kvinder om natten.

- Nej naturligvis er han ikke det. Derimod har han lagt en joke ud på sin facebook-side, og hele den elitære feminists-bevægelse er gået fuldstændig bananas. De har krævet hans hoved på et fad.....Skammer i jer ikke?

Men det er altså slet ikke sikkert, at det sidste ord er sagt i debatten omkring Sveriges nu mest kendte joke.

 

 

 

 

 

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen