Annonce:
Annonce:

Bolig-renter har fået solstik: Nye rekorder på vej

Laveste boligrente i næsten 10 måneder. Kun to gange før i historien har den lange rente været lavere

Foto: /ritzau/Martin Lehmann
Foto: /ritzau/Martin Lehmann
Annonce:
Følg Samfund

Solen skinner igen på boligejerne. Også når det gælder renterne.

Renten på fastforrentede boliglån er således på det laveste niveau i ti måneder, og kun to gange før i historien har den lange rente været lavere.

Og det er godt nyt for boligejerne, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit.

- Eksisterende boligejere kan glæde sig over, at rentefaldet vil være med til at presse både boligpriser og antallet af handler op. Det kan give mere fart på boligmarkedet hen over sommeren, end det vi havde kunnet forvente under højere renter.

- Rentefaldet er også glædeligt for de boligejere, der har et fastforrentet lån, og som ikke allerede har konverteret det. De har igen chancen for en attraktiv konvertering. Den næste opsigelsesfrist falder den 31. juli, så man må sige, at rentefaldet kommer på et belejligt tidspunkt.

Sparer 45.000 kr.

Annonce:

De gode nyheder skyldes, at kursen på det fastforrentede 2 pct. lån det sidste halve år er steget fra kurs 94,7 til nu 98,8. Det giver besparelser på både den månedlige ydelse og på restgælden.

- Hvis man tager udgangspunkt i en familie, der skal bruge et 30-årigt fastforrentet 2 pct. lån på 1 million. kr., så ligger hovedstolen på i dag på 1.038.000 kr. og den månedlige ydelse efter skat på 3.650 kr. For 6 måneder siden lå den tilsvarende hovedstol på 1.083.000 kr. og den månedlige ydelse på 3.810 kr.

Det betyder med andre ord, at det seneste halve års rentefald har reduceret hovedstolen med 45.000 kr. og den månedlige ydelse med 160 kr., siger Lise Nytoft Bergmann.

Og det summer sig, siger hun.

- Målt over hele lånets løbetid vil en boligkøber, der optager lånet i dag, samlet set skulle betale 1.344.000 kr. efter skat, mens beløbet for 6 måneder siden lød på 1.403.000 kr. Det er helt sikker penge, boligejerne godt kan finde andre formål til.

Også flex-rekorder på vej

Annonce:

Men der er også rekorder på vej til de boligejere, der mere er til flexlån ved den kommende refinansiering til august.

- Vi forventer, at F1-renten vil lande i omegnen af -0,15 pct., F3-renten i omegnen af -0,05 pct. og F5-renten i omegnen af 0,3 pct., siger Lise Nytoft Bergmann til erhvervsmediet Finans.

Får hun ret  i sin spådom, er der stor sandsynlighed for, at boligejerne får de laveste renter nogensinde. F1-renten har aldrig tidligere været nede i -0,15 pct. ved en auktion, og F3-renten har aldrig været negativ.

- I det tilfælde vil der være endnu en renterekord at fejre, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun forventer samtidig, at F5-renten lander på 0,3 pct.. Det er også lavt, men i Nordea Kredit har F5-renten tidligere været nede i 0,26 pct. Det var ved rentetilpasningen i oktober 2016, hvor Brexit pressede renterne ned. Så ingen rekord her, som det ser ud nu.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: