Annonce:
Annonce:

Boligejere holder tvangsauktioner på stabilt niveau

Antallet af tvangsauktioner i årets første otte måneder ligner samme periode i 2014, men fald kan være på vej

Annonce:
Følg Samfund

Udviklingen i antallet af danske boligejere, der må gå fra hus og hjem, står stille. I årets otte første måneder blev der berammet 2268 tvangsauktioner mod 2239 i samme periode af 2014. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

Det er ærgerligt, at antallet af tvangsauktioner ikke fortsætter de senere års fald, siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker i Nordea Kredit.

- Forklaringen på, at antallet af tvangsauktioner ikke længere falder, skal formentlig findes i, at det normalt tager syv til otte måneder, fra en boligejer stopper med at betale terminen, til boligen ryger på tvang, siger hun.

- De historisk lave renter, vi så de første fire til fem måneder af 2015, og de relaterede boligprisstigninger er således endnu ikke for alvor begyndt at manifestere sig i tallene.

Annonce:

Set i et historisk perspektiv er det dog ikke et højt niveau for tvangsauktioner, hvis man sammenligner tallet med antallet af tvangsauktioner i perioden 2010-2013.

- Fra januar til august i årene 2010-2013 svingede antallet af tvangsauktioner mellem 3049 og 3369, hvorfor dagens tal på den baggrund synes lysere, end hvis man kun sammenligner dem med 2014, siger Lise Nytoft Bergmann.

- På den baggrund forventer vi, at antallet af tvangsaktioner vil begynde at falde lidt igen i den kommende tid, siger hun.

I august blev der bekendtgjort 291 tvangsauktioner mod 299 i juli, hvilket må betegnes som et normalt niveau, siger analytiker Mikael Olai Milhøj fra Danske Bank.

- Det er endnu en indikation af, at boligmarkedet har lagt de værste kriseår bag sig, selvom tallene dog dækker over, at boligmarkedet og økonomien klarer sig væsentligt forskelligt på tværs af landet.

- Mens antallet af tvangsauktioner er faldet hurtigst i Region Hovedstaden, halter Region Sjælland stadig lidt efter, selvom antallet af tvangsauktioner også her er faldet, siger Mikael Olai Milhøj.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: