Boligejere kan juble endnu en gang: Nu dykker renten ned i rekordniveau

Boligejere og nye købere kan igen optage 30 årige fastforrentede lån på rekordlave 2 procent

Så er der endnu engang dømt rentefest for boligejerne. Foto: Colourbox
Så er der endnu engang dømt rentefest for boligejerne. Foto: Colourbox

De seneste uger har rentepilen igen vendt snuden nedad, så det atter er muligt at optage et almindeligt 30 årigt fastforrentet lån til en rente på blot 2 procent.

Sidst den faste rente var nede i det leje var i første del af 2015, og den gang var det med til at give bolighandlen et boost med kraftigt stigende priser til følge.

Du kan stadig optage et lån på 2,5 pct. til en meget favorabel kurs meget tæt på 100. Men alligevel anbefaler f.eks. Realkredit Danmark 2 pct.-lånet.

– Det 30-årige 2 pct. lån har ligget stabilt omkring kurs 96 i flere dage, og derfor rykker 2 pct. lånet nu ind som vores standardanbefaling på fastforrentede lån, siger Sonia Khan, økonom i Realkredit Danmark.

Hun henviser til, at 2 pct. lånet ikke blot er billigere på den månedlige ydelse, nemlig 2715 kr. om måneden før skat for et lån uden afdrag på en million kr. mod 3045 kr. for 2,5 pct. lånet. Det er også mere kursfølsomt ved renteændringer.

– Det betyder, at kursgevinsten er størst på 2 pct. lånet, når renten stiger, siger Sonia Khan.

Spar på konvertering

De lave renter åbner også igen op for konverteringsmuligheder for boligejere med fastforrentede lån på 3 pct. og derover.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, er der omkring 150.000 boligejere med lån med en rente på 3,5 pct. eller derover, som i øjeblikket snyder sig selv ved at betale en højere rente end nødvendigt.

– Faktisk burde de have omlagt deres lån allerede sidste forår, men kom du ikke med på vognen den gang, skal du ikke ærgre dig alt for voldsomt. For mod forventning er renten faldet igen, siger hun.

Omlægger du et fastforrentet lån med afdrag på en million kr. med en rente på 3,5 pct. og en restløbetid på 27 år til et tilsvarende 2,5 pct. lån, falder den månedlige ydelse efter skat fra 4.160 kr. til 4.020 kr., dvs. med 140 kr. Samtidigt stiger det månedlige afdrag med 360 kr.

Ulempen er, at restgælden stiger med 28.000 kr.

45 kommentarer
Vis kommentarer