Hvad sker der med grundskylden? Kommer vi til at betale mere i boligskat? Hvad med ejendomsvurderingerne? Ubekendte er der masser af, og onsdagens sammenbrud i forhandlingerne om boligskat har ikke bidraget til klarheden.
Ekstra Bladet tog til Silvan i Glostrup og mødte en række boligejere.
Nick Rosendal
- Det er ikke så fedt at få at vide, at forhandlingerne om en løsning om boligskat løb ud i sandet. Det er noget rod for os boligejere, når der er så mange ubekendte faktorer. Vi må bare lukke øjnene og håbe på det bedste, siger Nick Rosendal.
- Det er ikke seriøst, når liberale vil fastfryse grundskylden. Det vil være mere fair at holde den på samme niveau, men til gengæld pristalsregulere. Usikkerheden er noget rod, specielt for dem, der har købt for nyligt og valgt lån med fleksibel rente, siger Nick Rosendal.
David Kjærgaard
- Jeg kan godt acceptere usikkerhed, men jeg er skuffet over regeringen som tilsyneladende slet ikke har en ordentlig plan for, hvad der skal ske med boligskatten. Usikkerhed er et grundvilkår, men jeg kan ikke acceptere fifleri, slinger i valsen. Det er hvad vi ser nu, siger David Kjærgaard, som har lejlighed på Christianshavn og sommerhus i Jægerspris.
George Forboof
- Jeg er ved at sælge mit hus i Glostrup. Og den her usikkerhed betyder jo, at den fremtidige køber ikke har det fulde overblik over sin økonomi, siger pianist George Forboof.
- Det giver usikkerhed på begge sider af handlen, og kan betyde at salget trækker længere ud end det ellers havde gjort. Vi boligejere bliver sparket rundt som en bold på en fodboldbane uden en overordnet plan.
Viggo Krogh
- Jeg er virkelig overrasket over, at finansministeren tilsyneladende har givet op og at der nu skal ’tænkes’ hen over påskeferien. Det virker som om, at det er rød blok der kører hele showet, siger Viggo Krogh, Vanløse.
- Det giver ingen mening at lave et 'knæk' ved tre millioner sådan at boliger til højere priser skal betale mere i ejendomsskat. Tre millioner er alt for lavt i forhold til, hvad boliger koster her i København. Det ville være meget mere realistisk at sætte grænsen ved fem millioner, siger han.