Boligejere vil hive gebyrgribbe i retten: - Vi er druknet i henvendelser

Foreningen Fair Bidragssats er druknet i mails, efter man henover weekenden gik i gang med at samle folk til gruppesøgsmål mod Nykredit

Få gode råd til at slippe for gebyr-problemer her

Utilfredsheden med de planlagte stigninger i bidragssatsen for kunder i det Nykredit-ejede Totalkredit er fortsat intakt for de tusindvis af kunder, der kan se frem til at prisen på boliglånet om få måneder får et nøk i vejret.

Det er konklusionen efter foreningen Fair Bidragssats i weekenden åbnede op for, at de utilfredse kunder kan tilmelde sig det gruppesøgsmål, som de frivillige bag planlægger at føre mod Nykredit.

Foreningen Fair Bidragssats begynder nu at samle utilfredse Totalkredit-kunder til gruppesøgsmål Samfund Nu starter gebyrkrigen - sådan deltager du i gruppesøgsmålet

Se også: Ingen hjælp til ramte boligejere: Endnu et udvalg skal kulegrave realkreditsektoren

- Jeg har opgivet at tælle dem. Vi ville forsøge at indsamle oplysningerne via mail, men det har været helt umuligt, siger Sanne Fonnesbæk Vestergaard, der har påtaget sig opgaven at indsamle oplysninger fra de mange utilfredse kunder.

- Det er meget mere uoverskueligt, end jeg lige havde regnet med. Interessen har været helt enorm, slår hun fast overfor Ekstra Bladet.

Totaltkredits gebyr-fest
Totalkreditkunderne er fortørnede over, at de 1. juli kan se frem til en markant stigning i gebyrerne på deres boliglån.

Som Nykredit-kunder var de via en højesteretsdom fra 2003 sikret mod stigninger i bidragssatsen.

Men samme fastfrysning af bidragssatsen var de ikke sikret i det Nykredit-ejede Totalkredit og i takt med, at kunderne har ønsket at omlægge deres lån, er de løbende blevet flyttet til Totalkredit.

Foto: Thomas Borberg Dansk politik Venstrefløj vil forbyde udbytter efter øget bidragssats

Samfund Nykredit-næstformand opsagde boliglån: - Jeg har god samvittighed

- I forbindelse med låneomlægningen er mange ikke blevet informeret om, at de mistede beskyttelsen mod stigninger i bidragssatsen. Det er sagens kerne, forklarer Sanne Fonnesbæk Vestergaard.

Derfor er det heller ikke alle Totalkredit-kunder der kan deltage i gruppesøgsmålet, men kun dem der kan dokumentere, at de blev flyttet fra Nykredit til Totalkredit, hvor igennem deres sikring mod stigning i bidragssatserne er forsvundet.

Nyt skema
Den massive interesse for gruppesøgsmålet har fået Sanne Fonnesbæk Vestergaard og folkene bag Fair Bidragssats til at revurdere måden, de vil indsamle oplysningerne på.

Det betyder, at dem der hen over weekenden har tilkendegivet, de vil deltage i søgsmålet, må indsende en ny formular med deres oplysninger.

Spar Nord erklærer krig mod Totalkredits bidragssatser. Men tilbuddet til kunderne er samtidig en god forretning for banken. (Foto: PR/Ekstra Bladet) Erhverv Bankboss: Krigserklæring er også god forretning

Spar Nord og Sydbank går til kamp mod realkreditinstitutternes forhøjelse af bidragssatserne. (Foto: Pressefoto) Erhverv To storbanker i krig mod Totalkredit: Lancerer nyt boliglån

- Den store interesse betyder, vi er blevet tvunget til at lave et skema, som de utilfredse kunder skal udfylde og sende tilbage til os. Vi er netop nu ved at udfærdige skemaet og forventer, det bliver udsendt en af de kommende dag, lyder det.

I forbindelse med søgsmålet ønsker de utilfredse Totalkreditkunder fuld kompensation for de stigninger i bidragssatsen, der rammer dem fra 1. juli 2016.

- Vi forventer at have et overblik over, hvilke kunder der kan deltage i søgsmålet i løbet af en måned, lyder det fra Sanne Fonnesbæk Vestergaard.

29 kommentarer
Vis kommentarer