Boligejerne scorer ny gevinst

Så falder boligrenterne efter Nationalbankens rentesænkning mandag

Husejerne kan endnu engang glæde sig over, at rentefaldet tilsyneladende er uden ende. Foto: Jens Dresling
Husejerne kan endnu engang glæde sig over, at rentefaldet tilsyneladende er uden ende. Foto: Jens Dresling

Da Danmarks Nationalbank sænkede sine ledende renter i går, reagerede de danske realkreditobligationer stort set ikke på nyheden. Det gør de til gengæld i dag, og det godt nyt for både nye og eksisterende boligejere.

Det betyder bl.a., at det nye 30 årige superlån på kun 2 pct. igen er åbent. Endda med ny superkurs.

Hvor det 30-årige 2 pct. lån med afdrag kun steg marginalt i går fra kurs 96,5 til 96,6 på nyheden om rentesænkningen, så var der anderledes fut i sagerne i dag, hvor kursen røg op i 97,4. Det er ny rekord.

Rentetilpasningslånene sætter også bundrekord. Renten på et F1-lån ligger således på bare 0,12 pct., mens renten på et F3-lån ligger på 0,26 pct. og renten på et F5-lån på 0,45 pct.

- Det har aldrig været billigere at låne end nu, fastslår boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

Derfor stiger kurserne pludselig
Hun mener dog ikke, at de store kursstigninger skal findes i gårsdagens rentesænkning fra Nationalbanken.

- Den lån allerede i kortene, siger Lise Nytoft Bergmann.

Det overraskende er, at rentesænkningen kom allerede mandag og ikke på torsdag, som de fleste havde forventet. Det har fået mange investorer til at spekulere i, at der er mere på vej.

- De har købt danske statsobligationer i forhåbning om at kunne score en gevinst, og det har været med til at presse kursen op i dag, siger Lise Nytoft Bergmann.

Sparer 10.000 kr. på dagens rentefald
Der er to grupper af boligejere, som dagens rentefald kommer særligt meget til gavn. Det gælder først og fremmest de nye boligkøbere.

Stod de således i går middag og skulle optage et 30-årigt fastforrentet boliglån med afdrag på 1 mio. kr. i hånden, så havde hovedstolen lydt på 1.062.000 kr. og den månedlige ydelse på 3.695 kr. efter skat. I dag lyder hovedstolen på 1.052.000 kr. og den månedlige ydelse på 3.665 kr.

- Det betyder med andre ord, at boligejere, som optager et lån i dag i stedet for i går, slipper med en gæld, der er 10.000 kr. lavere. Samtidig sparer de en lille smule på den månedlige ydelse.

Glade låneomlæggere
Den anden gruppe af boligejere, der med sikkerhed er glade for dagens rentefald, er de mange boligejere, der i øjeblikket er ved at omlægge deres lån.

Det drejer sig primært om eksisterende boligejere, der har et fastforrentet lån med en rente på 3,5 pct. og derover. Her betyder rentefaldet, at deres omlægning er blevet mere attraktiv, og derfor hurtigere vil have tjent sig selv hjem igen.

Hvor en boligejer med et fastforrentet 3,5 pct. lån med afdrag på 1 mio. kr. i går først var sikker på, at konverteringen havde tjent sig selv hjem igen om 6 år, så vil boligejere, der omlægger i dag, være sikker på gevinst i løbet af 5 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer