Boligekspertens bud: Slut med vilde prisstigninger

Boligøkonom forventer mere moderate prisstigninger på boligmarkedet i det nye år

- Det siger sig selv, at tendensen med tocifrede prisstigninger ikke kan fortsætte ubegrænset, siger boligøkonom. Foto: Jens Dresling
- Det siger sig selv, at tendensen med tocifrede prisstigninger ikke kan fortsætte ubegrænset, siger boligøkonom. Foto: Jens Dresling
Følg Samfund

I 2022 er tiden for vilde prisstigninger på boligmarkedet forbi. Det forudser boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Bergmann.

- Vi forventer, at de her prisstigninger på op til 12 procent, som vi har været vidne til, vil blive afløst af en mere moderat stigning på mellem to og tre procent, fortæller hun.

- Det siger også sig selv, at tendensen med tocifrede prisstigninger ikke kan fortsætte ubegrænset, for så opstår der det problem, at unge førstegangskøbere ikke længere har råd til at komme ind på markedet.

Der vil altså stadig være prisstigninger i 2022, omend de vil være mindre. Og stigningerne vil ramme forskelligt alt efter, hvor i landet der er tale om.

- Hvis vi tager udgangspunkt i husmarkedet, som udgør størstedelen af boligmarkedet, er det især i hovedstadsområdet og nord for København, at priserne det seneste år er steget.

- Den forskel forventer vi fortsat vil være gældende, men den vil blive minimeret, siger Lise Nytoft Bergmann.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann. Pressefoto
Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann. Pressefoto
 

- Er der områder, hvor priserne kan falde?

- Overordnet er vi mest optimistiske for boligmarkedet i de tætbefolkede områder. Vi tror, at der vil være dele af landet  - i de mindre befolkede områder - hvor der ikke er lige så stor søgning efter boliger blandt de unge. I de områder kan der komme faldende priser.

- Bliver boligmarkedet et købers marked eller et sælgers marked i 2022?

- Det bliver et normaliseringens år, hvor vi gradvist vil se lidt flere tilsalg-skilte. Udbuddet vil stige, prisstigningerne vil falde, og handelsaktiviteten vil komme ned på et mere almindeligt niveau, siger boligøkonomen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

De fleste, der ejer en bolig, har optaget et realkreditlån og et banklån. Men den traditionelle lånekombination er ikke altid den mest fordelagtige. Det kan du læse mere om her.

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.