Boligfesten tager en puster

Huspriserne faldt en smule i tredje kvartal. Men der er ingen grund til alarm, vurderer flere eksperter

De kontinuerlige stigninger i boligpriserne stoppede i tredje kvartal, hvor den gennemsnitlige pris faktisk faldt en smule. Det viser tal fra Realkreditrådet.

I tredje kvartal, der spænder fra juli til og med september, faldt huspriserne på landsplan med 0,6 procent. Det seneste år er priserne dog fortsat steget med 7,1 procent.

- Overordnet set kan boligejerne være godt tilfredse med prisudviklingen, også selv om huspriserne faldt en anelse.

- For når man tager i betragtning, at boligmarkedet har haft modgang af både sæson og renteudvikling i kvartalet, er det stadig et fornuftigt resultat, skriver Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i en kommentar.

Det er specielt priserne i Jylland og på Fyn, der har trukket gennemsnittet ned i kvartalet.

Mens priserne faldt en smule, blev der handlet huse i vildskab i tredje kvartal. Realkreditrådets statistik viser, at antallet af handler steg med 25 procent i forhold til samme periode i 2014.

Mens festen på boligmarkedet er stoppet lidt op, fortsætter musikken på markedet for lejligheder. Priserne steg med en procent i tredje kvartal, og en lejlighed på 85 kvadratmeter er i gennemsnit handlet til 1,9 millioner kroner.

Dermed er lejlighedspriserne steget med 11,7 procent på et år, hvilket ifølge Nordea er den største stigning siden 2006.

Den udvikling forventes at fortsætte i de kommende år, hvor også boligpriserne forventes at sige. Der på trods af forventede moderate rentestigninger og de seneste års store stigninger.

- Vi er fortsat optimistiske på boligprisudviklingen i den kommende tid på trods af, at dagens tal ikke byder på lutter gode nyheder.

- Konkret forventer vi, at huspriserne vil stige med cirka tre procent i 2016 og med to procent i 2017, og at det fortsat vil være landsdelene tæt på hovedstaden, der vil opleve de største prisstigninger, skriver Nordeas Ane Arnth Jensen.

4 kommentarer
Vis kommentarer