De kontinuerlige stigninger i boligpriserne stoppede i tredje kvartal, hvor den gennemsnitlige pris faktisk faldt en smule. Det viser tal fra Realkreditrådet.
I tredje kvartal, der spænder fra juli til og med september, faldt huspriserne på landsplan med 0,6 procent. Det seneste år er priserne dog fortsat steget med 7,1 procent.
- Overordnet set kan boligejerne være godt tilfredse med prisudviklingen, også selv om huspriserne faldt en anelse.
- For når man tager i betragtning, at boligmarkedet har haft modgang af både sæson og renteudvikling i kvartalet, er det stadig et fornuftigt resultat, skriver Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i en kommentar.
Det er specielt priserne i Jylland og på Fyn, der har trukket gennemsnittet ned i kvartalet.
Mens priserne faldt en smule, blev der handlet huse i vildskab i tredje kvartal. Realkreditrådets statistik viser, at antallet af handler steg med 25 procent i forhold til samme periode i 2014.
Mens festen på boligmarkedet er stoppet lidt op, fortsætter musikken på markedet for lejligheder. Priserne steg med en procent i tredje kvartal, og en lejlighed på 85 kvadratmeter er i gennemsnit handlet til 1,9 millioner kroner.
Dermed er lejlighedspriserne steget med 11,7 procent på et år, hvilket ifølge Nordea er den største stigning siden 2006.
Den udvikling forventes at fortsætte i de kommende år, hvor også boligpriserne forventes at sige. Der på trods af forventede moderate rentestigninger og de seneste års store stigninger.
- Vi er fortsat optimistiske på boligprisudviklingen i den kommende tid på trods af, at dagens tal ikke byder på lutter gode nyheder.
- Konkret forventer vi, at huspriserne vil stige med cirka tre procent i 2016 og med to procent i 2017, og at det fortsat vil være landsdelene tæt på hovedstaden, der vil opleve de største prisstigninger, skriver Nordeas Ane Arnth Jensen.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.