Boligløs dansker: Hvorfor snakker Løkke slet ikke om os?

Den 28-årige boligløse mor, Michelle Rexen, synes, at Lars Løkke i højere grad skulle have brugt sin taletid på at fortælle, hvordan han vil hjælpe hende og andre danskere med boligproblemer

Her kan du se Michelle Rexen forholde sig til statsministerens ord i onsdagens debat mod Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen

- Det hænger ikke sammen at diskutere skattelettelser og samtidig forsøge at gøre det bedst muligt for de mange flygtninge, der kommer til Danmark for at få hjælp.

Sådan siger 28-årige Michelle Rexen, Næstved, som onsdag så debatten mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.

Hun mener, at Løkke har gjort det rigtige, når han udsætter forhandlingerne om skattelettelser til efteråret. For har man penge, kan man få. Har man ingen, må man gå.

Michelle Rexen havde egentlig håbet på, at statsministeren i højere grad havde talt om, hvordan han vil sikre, at hun og andre danskere med behov for hjælp, stadig vil kunne få hjælp. Og hvordan han vil undgå, at velfærden kommer til at lide under, at Danmark skal bruge mange penge på at integrere og skaffe bolig og job til titusindvis af flygtninge og migranter.

Michelle Rexen frygter, at det stigende antal flygtninge og indvandrere kan gøre, at hun får endnu mere vanskeligt ved at finde et nyt hjem. (Foto: Per Rasmussen) Samfund - 13. jan. 2016 - kl. 10:47 Danskere i bolignød: Ikke kun flygtninge har brug for et hjem

Ikke meget håb
Men Lars Løkke Rasmussens budskab gav ikke Michelle Rexen meget håb om, at hun slipper ud af den knibe, som hun og hendes ti måneder gamle datter, Disa, sidder i. På grund af mangel på almene boliger i Næstved kan hverken boligselskaberne eller Næstved Kommune tilsyneladende gøre noget ved hendes situation. Og hun er - som hun siger - bare en af mange, som nu kæmper om de samme boliger, som flygtningefamilierne gør.

- Jeg vil appellere til, at alle kigger på det her med to øjne. Vi er nødt til at sige åbent, at der er en grænse for, hvor mange vi kan tage. Det andet øje er, at ja, så er der nogen mennesker, der alligevel kommer, og hvis ikke vi løser integrationsopgaven bedre, end vi har gjort, så bliver det ekstremt dyrt. Og så kommer det til at gå ud over sammenhængskraften og harmonien i Danmark, sagde statsministeren blandt andet i debatten.

Dansk politik - 13. jan. 2016 - kl. 19:58 Khader: Løkke bedre forberedt end Poul Madsen

Michelle Rexen føler ikke, at hun kunne bruge statsministerens ord i onsdagens debat til meget.

- Jamen, jeg er ikke blevet klogere på, hvad han vil gøre. Jeg synes, han snakkede udenom, siger hun.

Michelle Rexen og datteren bor midlertidigt hos Michelle Rexens forældre. (Foto: Per Rasmussen)
Michelle Rexen og datteren bor midlertidigt hos Michelle Rexens forældre. (Foto: Per Rasmussen)

 

Michelle Rexen stod onsdag frem i Ekstra Bladet og fortalte sin historie. Hun bor nu midlertidigt sammen med sine forældre i deres treværelses lejlighed, efter at hun og Disas far valgte at gå fra hinanden i begyndelsen af december. Og hun er bange for, at der kan komme til at gå lang tid, før hendes situation - i forhold til flygtningenes - er akut nok, til at der også vil være en bolig til hende.

Se også: Løkke VS. Madsen: Du tørrer flygtninge-problemet af på naboerne!

Hvad med os?
Michelle Rexen hævder, at debatten om at hjælpe medborgere i øjeblikket fortoner sig til at handle om flygtninge og asylansøgere. Men der er ifølge Michelle Rexen så meget andet, der er vigtigt at få med i debatten.

- Hvad skal der ske med os? Hvordan bliver situationen for os uden bolig, spørger hun retorisk.

Til februar skal Michelle Rexen efter planen begynde på seminariet. Hun er i øjeblikket på uddannelsesydelse, men forventer at komme på SU i næste måned. Pengene er så knappe, at hun ikke har råd til selv at skaffe sig en bolig.

Næstved-borgmester Carsten Rasmussen (S) har tidligere over for Ekstra Bladet erkendt, at der er akut boligmangel i byen. Og kommunen har afsat 20 millioner kroner, som ikke umiddelbart kommer til at hjælpe Michelle Rexen eller andre boligløse borgere. Pengene skal nemlig gå til at skaffe boliger til nogle af de mange flygtninge, som kommunen også i år er pålagt at skaffe bolig til.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

202 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere