Boligprisernes himmelflugt stoppede i august

Tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne holdt sig i ro i august. Dermed er prisstigningerne foreløbig forbi

Boligpriserne har haft masser af fart på i år indtil videre, hvor særligt ejerlejlighederne i og omkring København nåede tæt på prisniveauet inden finanskrisen.

Men nu ser det ud som om, at prisstigningerne er stoppet for en stund.

Tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne på ejerlejligheder kun steg med 0,2 procent i august.

- Salgspriserne steg markant især i starten af året, hvor renten faldt og ramte et lavpunkt. Det ansporede mange til at købe, og efterspørgslen fik priserne til at stige.

- Da renten igen begyndte at bevæge sig op, stoppede de helt store prisstigninger på ejerlejligheder, og priskurven er hen over sommeren fladet ud, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.

For villaernes og rækkehusenes vedkommende gælder endda, at priserne faldt 0,3 procent i august, og dermed er risikoen for en ny overophedning af boligmarkedet tilsyneladende aftaget en smule.

- I foråret var mange bekymrede for en boligboble, og boligmarkedet opførte sig også på mange måder ekstremt.

- Men udviklingen hen over sommeren viser, at stigningen i salgspriserne nu tager en velfortjent pause, og det kan få ro på et marked, der tidligere på året lå i overhalingsbanen, siger Birgit Daetz.

Ikke desto mindre viser salgspriserne, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en lejlighed var 24.607 kroner i august, hvilket svarer til en stigning på 11,8 procent hen over de seneste 12 måneder.

For villaer og rækkehuse gælder, at kvadratmeterprisen i august ligger på 12.313 kroner. Det er 7,9 procent højere end for et år siden.