Boligselskab smider ghettodrenges familier ud: I har fem dage til at pakke

Der er ualmindelig kort proces hos boligselskabet Bolig Korsør, som har bortvist familierne til to teenagedrenge, som er blevet dømt for vold og røveri

Ebbe Jens Ahlgren har taget initiativ til at få smidt familierne til to dømte teenagedrenge ud af deres lejemål. Foto: Per Rasmussen
Ebbe Jens Ahlgren har taget initiativ til at få smidt familierne til to dømte teenagedrenge ud af deres lejemål. Foto: Per Rasmussen
Følg Samfund

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Boligselskabet Bolig Korsør har givet to indvandrerfamilier fem dage til at tømme deres lejligheder på Motalavej i Korsør. Familierne er blevet bortvist, efter at medlemmer af familien ved Retten i Næstved er blevet dømt for vold og røveri.

Det skriver avisen Sjællandske.

- Vi har ophævet deres lejemål. Derfor den korte frist, siger formand for Bolig Korsør, Ebbe Jens Ahgren, til Sjællandske.

De to hidtil ustraffede drenge på 16 og 17 blev 13. juni idømt en kombinationsstraf på et års fængsel. Retten fandt det bevist, at de 12. marts udsatte en 65-årig mand for vold på en p-plads ved Lidl i Motalavej-kvarteret i Korsør. Manden havde afvist at give drengene en cigaret, men endte med at blive udsat for både slag og spark.

Ghettodrenge idømt et års fængsel: Nu sættes deres familier på gaden

Røvede fastelavnsris
Et par dage senere brugte drengene en hundeproppistol til at true en vagt fra Securitas foran en af boligforeningens fælleshuse på Motalavej. Drengene stak af med fastelavnsris og gjorde sig dermed skyldige i røveri.

De to drenge blev hver idømt tre måneders ubetinget og ni måneders betinget fængsel. Da de havde siddet varetægtsfængslet i tre måneder, blev de løsladt efter dommen og kan altså være med til at hjælpe deres familier med at pakke flyttekasserne.

Bolig Korsør lejer boliger ud til mange tusinde korsoranere. Mest kendt er selskabet for at have lejligheder på Motalavej i Korsør, som af Indenrigsministeriet er kategoriseret som en ghetto på grund af områdets høje indvandrerandel.

Selskabet gør også udtryk på sin hjemmeside for, at der er nultolerancepolitik over for lejere eller beboere, som gør sig skyldige i alvorlig kriminalitet.

Ghettodrenge sigtet for vold mod 65-årig: Ville ikke give dem en cigaret

- Jeg har tidligere sagt, at det også kan få konsekvenser for hele familien, fordi vi altså hellere vil beskytte vores 7000 lejere end to familier med drenge dømt for grov kriminalitet, som vold og røveri er, siger Ebbe Jens Ahlgren til Sjællandske.

Afventede ankefrist
Boligselskabet ville først vente 14 dage, fra dommen blev afsagt, og indtil bortvisningen ville blive sendt til de to drenges familier. Det skyldes, at man først ville afvente, om drengene kunne finde på at anke deres straffe.

Eftersom anken udeblev, og drengene har modtaget deres domme, valgte boligselskabet altså forleden at sende bortvisningen pr. anbefalet brev til de dømte drenges familier.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at skaffe svar på, hvor familierne så har tænkt sig at flytte hen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT