Bombe fra verdenskrig sendte londonere hjem

"Blitz-ånden" blev genoplivet blandt mange hundrede indbyggere i London af stor bombe fra Anden Verdenskrig

Hundredvis af Londons indbyggere fik lov til at gå tidligt hjem tirsdag, efter at byggearbejdere fandt en stor, ueksploderet bombe fra Anden Verdenskrig.

Omkring 1200 hjem i bydelen Southwark på den sydlige bred af Themsen nær Tower Bridge blev evakueret, da hærens bombespecialister rykkede ud for at undersøge den 250 kilo tunge bombe, som oprindeligt blev kastet ned over den britiske hovedstad af det tyske "Luftwaffe".

80 mennesker blev indkvarteret på hoteller af det lokale byråd, som også sørgede for drikkevarer og mad til de mange berørte, ligesom der blev arrangeret aktiviteter for de børn, hvis skoler blev lukket.

Politiet siger, at bomben blev sikret og kørt væk på en af hærens lastbiler for at blive detoneret i et havneområde uden for London.

- Der var en stemning og en ånd som under Blitzen, siger en talskvinde for det lokale byråd i Southwark, Louise Neilan.

- Mange af de lokale brugte lejligheden til at lære hinanden at kende. Vi forsøgte at løfte stemningen og moralen hos de berørte, pointerer hun.

Southwark var et industri- og forretningsområde, der blev sønderbombet under tyskernes uophørlige luftbombardementer under Blitzen i 1940 og 1941, hvor over 20.000 mennesker blev dræbt alene i London.

Nazisterne troede, at terrorbombningerne ville tvinge briterne i knæ og få dem til at overgive sig til Hitler.

Brandvæsnet i London siger, at der er blevet fundet syv ueksploderede bomber i perioden 2009-2014.

2 kommentarer
Vis kommentarer