'Bombecyklon' efterlader halv million i mørke

I New England er mere end 500.000 uden strøm, efter en storm fra nordøst har ramt området

Se de voldsomme scener efter stormen her. Video: Reuters

I New England i det nordøstlige USA ramte en storm over natten og forårsagede strømsvigt for over 500.000 mennesker. Det beretter ABC News.

Fem delstater, Massachusetts, Maine, Connecticut, New Hampshire og Rhode Island, havde ingen el, da de stod op torsdag morgen efter stormen. Deres ur er seks timer bag dansk tid.

- Veje er blevet spærret, skoler holder lukket, fordi skolebusser ikke kan komme ud på gaderne overhovedet. Vi har meget svært ved at nå ud til opkald fra en del af byen til en anden, siger brandchef Rob Reardon i kystbyen Duxbury til ABC News.

Derudover er de vågnet op til et ramponeret bybillede, efter kraftige vindstød og oversvømmelser har sat sit præg. Elkabler hænger ned på gaden, huse er blevet beskadigede, og træer er væltet.

Velkendt storm fra nordøst
Stormen kaldes i USA for en Nor'easter. Navnet dækker over en cyklon, der kommer fra nordøst og er et velkendt fænomen på de kanter. De amerikanske meteorologer kalder fænomenet, området har været udsat for, for noget så dramatisk som en 'bombecyklon'.

En bombecyklon er en lavtryk-storm, der stiger voldsomt i styrke. De fleste af dem foregår på havet, men denne er altså blæst over amerikansk landjord.

Der har været massiv regn og kraftig vind i storbyer som New York, Washington D.C. og Boston. Dog er det i de fem førnævnte delstater, at stormen har ramt hårdest.

- Vores største bekymring er, at når folk vågner, vil de se kabler hænge rundt og så gå hen og røre ved dem. vis man ser kabler, skal man ikke røre ved dem, for vi ved ikke, om der er strøm i dem i eller ej. Så venligt ring til os, siger Rob Reardon til ABC News.

0 kommentarer
Vis kommentarer