Bomberyddere tilkaldt: Frygtede for tysker-invasion

Relaterede til en afdød måtte gnide øjnene en ekstra gang, da de midt i oprydningen af dødsboet fandt både nitroglycerin og sprængsnor

Politiet og ammunitionsrydningstjenesten blev tilkaldt efter fundet af nitroglycerin og sprængsnor på Endelave onsdag. Privatfoto
Politiet og ammunitionsrydningstjenesten blev tilkaldt efter fundet af nitroglycerin og sprængsnor på Endelave onsdag. Privatfoto

Borgere på den lille ø Endelave fik sig noget af et særsyn onsdag middag. Et fund af nitroglycerin og sprængsnor var nemlig årsag til, at både politiet og ammunitionsrydningstjenesten blev tilkaldt.

Fundet blev gjort på loftet af et dødsbo, hvor relaterede til den afdøde fik sig lidt af en overraskelse midt i oprydningen.

- Sprængstofferne stammer fra 2. verdenskrig. Vi oplever tit at finde både sprængstof, håndgranater og våben fra dengang, som de nu afdøde har opbevaret, hvis nu tyskerne skulle komme igen, lyder det fra vagtchef hos Sydøstjyllands Politi Jørn Bystrup.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privatfoto
Privatfoto

Efter fundet blev ordensmagten tilkaldt, som hurtigt konkluderede, at det nok ikke var så smart at begynde at rode ved sprængstofferne, hvorfor ammunitionsrydningstjensten - også kaldt EOD - måtte assistere.

Herpå blev sprængstofferne med rolig hånd fragtet ud på en mark, hvor der blev foretaget en kontrolleret sprængning.

- Normalt vil sprængningen ske på et militært område. I dette tilfælde var fundet dog for ustabilt til at blive transporteret, så vi sprængte det på øen, siger vagtchefen og tilføjer, at selve sprængningen forløb problemfrit.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privatfoto
Privatfoto

Ifølge Jørn Bystrup er det ikke unormalt, at ældre borgere gemmer genstande fra 2. verdenskrig.

- Selvom vi opfordrer folk til at indlevere genstandene, er det vores opfattelse, at nogle føler sig tryggest ved at opbevare dem, lyder det videre.

Vagtchefen påpeger dog, at fund af sprængstoffer og våben fra 2. verdenskrig af naturlige årsager forekommer mindre og mindre, som årene går.

Af gode grunde bliver ingen retsforfulgt efter fundet.

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere