'Bombeur'-elev møder krigsforbryder - og forlader USA

Muslimsk teenager, der blev verdensberømt efter anholdelse i Texas, er blevet tilbudt gratis uddannelse i Qatar

Ahmed Mohamed flytter til Qatar, hvor han er lovet en gratis uddannelse. (Foto: AP)
Ahmed Mohamed flytter til Qatar, hvor han er lovet en gratis uddannelse. (Foto: AP)

En 14-årig dreng fra Texas, der i september blev anholdt, fordi hans hjemmelavede ur blev forvekslet med en bombe, forlader nu USA.

Ahmed Mohamed er blevet tilbudt gratis uddannelse af myndighederne i den rige golfstat Qatar, oplyser hans familie itirsdag.

- Vi flytter til et sted, hvor mine børn kan studere og samtidig føle sig accepterede, siger faderen  Mohamed Elhassan Mohamed ifølge avisen Dallas Morning News.

Få timer forinden havde Ahmed Mohamed været på besøg i Det Hvide Hus som en af præsident Barack Obamas gæster til en aften om astronomi.

Et hjemmelavet ur gjorde Ahmed Mohamed internationalt kendt og vendte op og ned på hans tilværelse. (Foto: AP)
Et hjemmelavet ur gjorde Ahmed Mohamed internationalt kendt og vendte op og ned på hans tilværelse. (Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Anholdelsen i september gjorde Ahmed Mohamed til en berømthed.

Han var taget i skole i Texas med sit eget hjemmelavede ur, men en lærer misforstod det hele og troede, at det var en bombe.

Politiet blev tilkaldt, og drengen blev ført væk i håndjern.

Billedet af den muslimske teenager iført en T-shirt fra den amerikanske rumfartsorganisation Nasa og med håndjern på spredte sig på de sociale medier over hele verden.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Se også: Lærer troede 14-årigs ur var en bombe: Se Obamas svar

Mange mente, at anholdelsen skyldes Ahmed Mohameds arabiske baggrund, og en række kongresmedlemmer har opfordret myndighederne i Texas til at undersøge om anholdelsen skyldes racisme.

Ahmed har siden anholdelsen levet et liv som en international kendis. Han har været inviteret til besøg hos Nasa, Google og Facebook samt i flere muslimske lande, herunder Qatar, Saudi Arabien og fødelandet Sudan.

Mens han besøgte Sudan, mødtes han med landets præsident, Omar Bashir, hvilket har affødt kritik, da præsidenten er efterlyst for krigsforbrydelser i forbindelse med konflikten i Darfur, skriver The Guardian.

12 kommentarer
Vis kommentarer