Bonde-familie med gæld på 135 millioner: Konkurs med 13 ejendomme og 2.000 malkekøer

Danske Andelskasser Bank og mindst et par kreditforeninger står til et betydeligt tab efter at vestjysk kæmpe-landbrug er erklæret konkurs

I årevis har landmændene Allan og Henrik Mathiesen knoklet med at få økonomien til at hænge sammen i deres landbrugs-imperium på 13 ejendomme, 600 hektar jord, 13 ansatte og 2.000 malkekøer.

Men nu er kampen slut og overstået.

Ifølge jv.dk er selskabet bag familien Mathiesens livsværk gået konkurs med en gæld på 135 millioner kroner.

Allan og Henrik Mathiesen er begge erklæret personligt konkurs.

Store tab
Danske Andelskasser Bank og mindst et par kreditforeninger står til et betydeligt tab, mens simple kreditorer som foderstoffen og maskinstationen formentlig helt må vinke farvel til deres tilgodehavender, efter at banken har trukket stikket til en af landsdelens absolut største kvægbedrifter I/S Mathiesen på Trehøjevej 10 nord for Grimstrup, skriver jv.dk.

Ifølge kurator Flemming Jensen er gælden på 135 millioner kroner og hovedparten af værdierne er bundet op i de mange ejendomme.

Der er nu blevet indsat en driftsleder på stedet. Familien Mathiesen får lov til at blive boende indtil videre.

Opfører sig ordentligt
- Man skal også i sager som denne huske at opføre sig ordentligt. Derfor får de lov til at blive boende. Det er mennesker, vi har med at gøre, og dette er ikke bare en almindelig virksomhed, der går konkurs. Det er hele familiens tilværelse, fremhæver kurator overfor jv.dk.

546 kommentarer
Vis kommentarer