Boom i boligsalget: 2017 overgår 2016

Alt tyder på, at salget af boliger i år bliver det højeste i dette årti

Juni satte månedsrekord for salg af boliger i dette årti med 7574 handler. Foto: Claus Bonnerup
Juni satte månedsrekord for salg af boliger i dette årti med 7574 handler. Foto: Claus Bonnerup

Salget af boliger i Danmark boomer.

I sidste måned blev der solgt 6234 boliger i Danmark, og det er langt mere end i nogen anden november måned i dette årti, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Men ikke nok med det.  Her en måned før årets afslutning, har salget allerede overgået antallet af handler i hele 2016.

- Beregner vi et estimat for antallet af handler i december måned, kommer vi op på et samlet salg for 2017, der ligger i omegnen af 10 procent mere end sidste år. Det betyder, at stigningen i år er markant større end fra 2015 til 2016, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det øgede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse skyldes ifølge Birgit Daetz først og fremmest den lave rente og de stigende priser.

- Når priserne stiger, sætter flere boligen til salg. Det giver et bredere udbud, hvor det bliver nemmere for køberne at finde den helt rigtige bolig. Og det får salget til at stige, siger Birgit Daetz.

2017 tegner ikke bare til at sætte rekord i dette årti som helhed. I juni skiftede 7574 boliger hænder, og det er det højeste antal salg for en enkelt måned siden begyndelsen af 2010.

- Boligmarkedet har været på en voldsom rutsjebanetur henover de seneste 10 år. Finanskrisen sidder stadig i bevidstheden hos boligkøberne, og det har krævet tid at genetablere tilliden til et marked. siger Birgit Daetz.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

 

2 kommentarer
Vis kommentarer