Bor 30 meter fra tysk flygtningelejr: Vi flytter nu - vi tør ikke mere

Uro i døgndrift: En asyllejr med 500 flygtninge har forringet pensionist-tilværelsen for hr. Schlee i en forstad til Hamborg

Hør asylansøgerne forsvare kritikken mod dem her. (Video: Philip Davali)

HAMBORG (Ekstra Bladet): I Hamborg-forstaden Jenfeld var flyttefolk i går eftermiddag ved at ved det fjerne det sidste inventar fra hr. Schlees underbo, et ungt tysk ægtepar, som havde givet op på grund af gener fra en asyllejr i parken kun 30 meter væk bebyggelsens dagligstuer.

- De har kræfter til at flytte. Men min kone og jeg bliver her, selv om den nye nabo i høj grad har nedsat vores livskvalitet, siger pensionisten hr. Schlee, som sammen med de tilbageværende underboer er de mennesker i Tyskland, som bor nærmest en asyllejr.

Otium med udsigt
I august inddrog myndighederne nemlig hans adgang til den skønne grønne Jeenfelder Moorpark, som han ellers troede, han skulle sidde og nyde udsigten til fra sit otium på altanen oppe på tredje sal.

- Og der skulle jeg have gået ture om søndagen med min hustru. Men myndighederne så bort fra massive naboprotester og etablerede i august en indhegnet lejr for 500-700 asylansøgere i stedet. Så nu er der støj og uro i døgndrift, optøjer, ambulancer, politibiler, mudder, trøstesløshed og elendighed i stedet. Det er udsigtsløst. Der er ikke en fremtid i landet for de mennesker, siger han.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

De tyske myndigheder inddrog parken, som blev til en asyllejr med hvide barakker. De tyske beboere protesterede, men blev ikke imødekommet. De er i dag ikke glade for naboskabet. (Foto: Philip Davali)
De tyske myndigheder inddrog parken, som blev til en asyllejr med hvide barakker. De tyske beboere protesterede, men blev ikke imødekommet. De er i dag ikke glade for naboskabet. (Foto: Philip Davali)
 

Mor flytter
Ekstra Bladet traf i går 14 naboer, hvoraf 13 at samme grunde var stærkt negativ stemte over for lejren, som består af enkle træbarakker i et stort mudderbad.

- Vi flytter nu. Vi tør ikke mere, siger en mor med sin søn på cirka fem år.

- Hvad gør det utrygt her?

- De der mennesker, siger hun og peger diskret mod en flok med 10-12 unge mænd fra Eritrea, som har forladt lejren for at spadsere lidt rundt i området.

- Jeg har også en datter. Det er, hvad jeg vil sige. Og du får ikke mit navn, for så bliver jeg og familie hængt ud som racister, siger hun og knalder døren i.

På samme facon ytrede øvrige beboere sig negativt om naboskabet. Broderparten oplyste, at de synes, lejren gør området utrygt.

- Selvfølgelig er kvarteret ødelagt. Af støjgener og ballade. Jeg siger bare: Godt jeg ikke er kvinde, siger den cirka 190 centimeter høje Jonas Kirrschen på 22 år.

- Hvorfor er du glad for, du ikke er kvinde?

- Du ved godt, hvad der skete nytårsaften, ikke? spørger han med henvisning til de omfattende sexkrænkelser ofte ledsaget af tyverier, som fandt sted nytårsaften. Også i Hamborg. En del af gerningsmændene er ifølge politiet asylansøgere.

(Artiklen forsætter efter billedet)

– Jeg siger bare: Godt, jeg ikke er kvinde, siger Jonas Kirrschen på 22 år. (Foto: Philip Davali)
– Jeg siger bare: Godt, jeg ikke er kvinde, siger Jonas Kirrschen på 22 år. (Foto: Philip Davali)
 

Politiet i Hamburg-Jenfeld kunne i går eftermiddag ikke oplyse til Ekstra Bladet, om folk fra lejren har stået bag krænkelser eller personfarlig kriminalitet.

Et tarveligt mudderbad
- Jeg tror nu ikke, de gør os noget. Vi føler os egentlig ikke truede, men vi er bekymrede. Elendigheden, den ustandselige støj og den grønne park, som er blevet et tarveligt mudderbad – det bedrøver min kone og mig. Vores livskvalitet er forringet, siger han.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.