Annonce:
Annonce:

Borgere om Løkkes bolig-offensiv: 'Det lyder umiddelbart skidt'

Lars Løkke bebudede tirsdag fastfrysning af boligskatterne i sin åbningstale til Folketinget. Den gælder bare først fra 2020. 'Ærgerligt', mener borgere

Annonce:
Følg Samfund

En hel del boligejere blev formentlig glade, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag bebudede tryghed for boligejerne ved at åbne for fastfrysninger i boligskatterne i sin åbningstale til Folketinget.

Men boligejerne må vente lidt, før de kaster de sparede penge efter nye tilføjelser. Fastfrysningen får nemlig først effekt efter 2020.

Løkkes boligskattestop: Boligejere skal stadig betale mere

Det betyder, at der i både 2017, 2018, 2019 og 2020 fortsat vil ligge stigninger i boligskatten for de mange boligejere.

- Han freder dem ikke helt. Som landet ligger nu, har han været ude at sige, at det er de stigninger, der ligger efter 2020, som han vil aflyse, har boligøkonom ved Nordea Lise Nytoft Bergmann tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Særligt landets dyreste kommuner kan derfor se frem til relativt store stigninger de kommende fire år.

Annonce:

Som boligejer på Frederiksberg vil man således i gennemsnit komme til at betale 11.000 kroner mere om året i 2020, mens Rudersdal, København og Gentofte i gennemsnit skal finde henholdsvis 9500, 8500 og 7500 kroner ekstra frem, vurderer boligøkonomen.

Løkke nævnte sin familie 16 gange i åbningstale

Ekstra Bladet har derfor været en tur i Gentofte for at spørge boligejerne, hvad de synes om de fortsatte stigninger og Lars Løkke Rasmussens bolig-offensiv. Og dommen er klar: Det er sure penge at skulle af med.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Gry Tange, 63 år, sygeplejerske

Det kan da betyde mange penge for husejere, hvis grundskylden forsat får lov at stige. Det er jo helt almindelige mennesker, der er husejere, og man er ikke nødvendigvis rig, fordi man ejer et hus. Så det betyder da noget, hvis skatterne forsætter med at stige. På den anden side er det meget godt med en fastfrysning ude i fremtiden. Det må gerne være lidt mere solidarisk, for det er umenneskeligt dyrt at bo i Danmark, ligegyldigt om man er ejer, andelshaver eller lejer.

Annonce:

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Jesper Dahl, 41 år, arbejder med økonomi

Det lyder da umiddelbart skidt, at det får lov at stige mere, synes jeg. Det betyder noget for mig, men det river ikke økonomien væk. Jeg kunne dog godt bruge pengene på noget andet. Jeg tvivler på, at vi kommer til at se en fastfrysning. Det er jo langt ude i fremtiden, og der kan nå at ske så meget på fire år. Det er svært at vide, hvad der helt præcist vil ske.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Jette Jacobsen, 56 år, gymnasielærer

Det er ærgerligt, synes jeg. Jeg betaler dog ikke ret meget i ejendomsskat her i Gentofte, og jeg ved, at man godt kan bruge pengene til velfærd. Pengene skal jo findes et sted, så det går nok med lidt stigninger endnu, men jeg skal nok disponere lidt anderledes, hvis det sker. Jeg tror til gengæld, at en fastfrysning vil være populær blandt os husejere, men jeg prøver at se tingene i et lidt større perspektiv. Jeg vil ikke have amerikanske tilstande - så vil jeg hellere betale mere i skat og for eksempel have ordentlige arbejdsvilkår.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

AFSLØRINGAFSLØRING
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: