Borgerne i Holstebro kan snart pakke sandsækkene væk igen

Oversvømmelsesvarsel i det vestlige Jylland er afblæst, alle veje er farbare, og vandstanden i Storåen falder

Se hvordan der så ud i Holstebro tidligere på søndagen (Video: René Schütze)

Bekymrede borgere i Holstebro, der har forsøgt at beskytte deres ejendomme med sandsække, kan søndag aften ånde lettet op.

Vandstanden i Storåen, der gik over sine bredder, er ved at falde.

- Siden klokken 18.30 har vandstanden været stabil med en faldende tendens, siger Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi ved 21.30-tiden.

600 sandsække var ellers blevet udleveret til borgere, som ville beskytte deres huse. Også i Lemvig og Skive, hvor lokalt redningsmandskab har pumpet vand og lavet dæmninger, er vandstanden faldende.

Tidligere søndag var en lang række veje i området afspærret på grund af oversvømmelser.

- Jeg kan ikke udelukke, at der står vand nogle steder, men der er ro på situationen og alle veje er farbare, fortæller Carsten Henriksen.

De store mængder regn, der faldt over Jylland lørdag og søndag, gav søndag travlhed hos Falck. Primært Ringkøbing, Struer, Skive, Viborg og Silkeborg blev ramt. Samme område blev hårdt ramt af stormen Gorm for en uge siden.

Weekendens uvejr nåede dog ikke at hærge nær så meget som Gorm. Under stormen i sidste uge fik Falck over 700 henvendelser. Til sammenligning havde Falck søndag middag fået 40-45 henvendelser om stormskader.

Ifølge DMI er der søndag aften fortsat risiko for vindstød af stormstyrke i Nordjylland og på Bornholm. Ifølge politiet havde vinden midt på aftenen ikke givet problemer nogen af stederne, og vinden ventes at tage af i løbet af natten.

0 kommentarer
Vis kommentarer