Annonce:
Annonce:

Borgmester i ferieparadis raser over turister: Nul tolerance

Hver sommer bliver Palma på Mallorca invaderet af tyske turister, og det er borgmesteren nu så træt af, at han vil indføre forbud

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget, eller har du tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Der har efterhånden været en del klager over turister, der ikke opfører sig ordentligt, når de ankommer til den spanske ferieø Mallorca.

Men nu langer borgmesteren i Palma, Antoni Noguera, ud efter en ny gruppe turister nemlig tyskerne, der besøger ferieparadisets hovedstad.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke at stigmatisere de tyske turister, der er tale om en lille minoritet. Men det er for galt. Vi vil vedtage mere restriktive krav til turisterne fra næste sæson. Denne form for turisme skal isoleres og have en ende, siger borgmesteren til tyske Bild.

Sidste år blev der indført alkoholforbud om natten på Mallorca.

Han fortæller, at der også er en del problemer med folk, der er berusede, når de flyver til øen.

Annonce:

- De er en sikkerhedsrisiko. Jeg vil foreslå, at der kommer et forbud, så man ikke må drikke alkohol på flyet, fortæller Antoni Noguera.

Spar penge og vind frihed: Sådan bygger du din egen ferie

Det er dog ikke over hele Palma, at der er problemer med fulde tyske turister. Der er tale om et område, der hedder Playa de Palma.

- De kommer her, fordi der er et rejsetilbud, der henvender sig til et overdrevet alkoholforbrug. Vi har talt med de lokale i området, og vi kræver nu, at de omlægger deres forretning, siger borgmesteren og fortsætter:

- Det tyske folk er velkommen. Det er kun dette mindretal, som vi ikke ønsker. Det er turisme, der er baseret på fuldskab, vold og endda nazisme. Og med nazister er der nul tolerance, siger han.

Politiet træt af turist-sex: Her bliver par anholdt i populær ferieby

Magaluf hårdt ramt
De seneste par måneder har der været hård kritik af de mange turister, der hvert år holder ferie på øen. Men kritikken har primært været rettet mod britiske turister i badebyen Magaluf.

Annonce:

Endnu en turistby har fået nok: Rom forbyder alkohol om aftenen

Ekstra Bladet har tidligere talt med den danske Maj Andreasen, der var på ferie i den spanske ferieby. Hun fortalte, at hun aldrig havde oplevet noget så voldsomt, som da hun var af sted med sin mand.

- Det var helt vildt. Jeg har aldrig været så chokeret i hele mit liv, og jeg har rejst rigtig meget. De britiske turister dernede var blottet for enhver pli, og de var decideret ubehøvlede, har de den 44-årige kvinde tidligere fortalt.

- En af dagene tager vi på stranden for at slappe af, da en mand kommer hen til os og spørger, om vi vil købe stoffer. Han kom helt hen til os og sagde 'wanna buy some weed' (vil du købe noget hash red.). Jeg blev meget forbavset, og mine øjenbryn røg helt op i håret, fordi vi slet ikke er typerne, der kunne finde på sådan noget. Det var rigtig ubehageligt, sagde hun.

Flykaos forude: Sådan får du erstatning

Annonce:

Bystyret i Magaluf har også fået nok, derfor har man udformet en liste med 64 turistforbud.

Disse regler dækker alt fra at bruge sæbe i de offentlige strandbrusere, til at klatre i træer, gå topløs rundt og have offentligt samleje.

Hvis man bryder reglerne, risikerer man bøder på alt mellem 100 og helt op til 3.000 euro.

Inden denne sommer er byens politistyrke blevet mere end fordoblet. I år gør 2.639 politifolk tjeneste i byen. På samme tid sidste år var der 1.227 politifolk i byen.

Advarer mod farlig ferie-trend: Kan give voldsomme allergiske reaktioner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: