Borgmester i krig med kendt advokat: - Beregnende og lukrativ forretningsmodel

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), mener, at Mette Grith Stage kun går efter at forsvare bandemedlemmer, fordi det er en lukrativ forretning

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, undrer sig over, at nogle forsvarsadvokater kan tjene op mod 5,5 millioner kroner på at forsvare blandt andet bandemedlemmer.
Foto: Claus Bonnerup, Presse og formidling,UCL
Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, undrer sig over, at nogle forsvarsadvokater kan tjene op mod 5,5 millioner kroner på at forsvare blandt andet bandemedlemmer. Foto: Claus Bonnerup, Presse og formidling,UCL
Følg Samfund

Beregnende og lukrativ forretningsmodel.

Kritikken fra Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juels (S), af forsvarsadvokaten Mette Grith Stages motivation for at repræsentere Black Army er ikke til at tage fejl af.

Peter Rahbæk Juels udfald kommer oven på Ekstra Bladets historie om, at statskassen har udbetalt 1,346 mia. kr. i salærer og godtgørelse til forsvarsadvokater i en periode fra 1. januar 2015 til 30. september 2017.

'Big Business'
I Odense har man længe haft et opgør med banden Black Army, og Peter Rahbæk Juel har af flere omgange stiftet kendskab med, hvem han omtaler som 'Black Army-advokaten' Mette Grith Stage, der ifølge ham spiller en meget aktiv rolle for Black Army.

Odenses borgmester raser over Black Army-forsvarsadvokat: Hun må stoppe nu!

- Hun har været ude og tale mod politikilder på vegne af banden, ligesom det også er kommet frem, at hun har lavet markedsføring i fængslerne målrettet bandemedlemmerne, siger Peter Rahbæk Juel til Ekstra Bladet.

Ifølge Odenses borgmester er det et meget godt bevis på, at der er store penge i at forsvare bandemedlemmer.

- Hun går langt ud over, hvad der er en forsvarsadvokats opgave, som er at passe en retssag for sin klient. Hun påtager sig en opgave, som er udover det at repræsentere sin klient i retten, siger Peter Rahbæk Juel.

Han understreger, at alle, også de forbryder som man virkelig ikke bryder sig om, har ret til advokatbistand, men når der er så mange penge i spil, så er der noget, der får hans alarmklokker til at ringe.

Stjerneadvokat: - Derfor uddeler vi huer i spjældet

- Jeg ved ikke, om Mette Grith Stage er blandt de formastelige, men jeg kan bare se, hvor mange retssager, hun har haft i Odense, lyder kritikken.

- Jeg synes ikke, at den ageren sømmer sig i et retssamfund.

Vil have stemmer
Ekstra Bladet har foreholdt Mette Grith Stage kritikken fra Odenses borgmester om at det er 'big business' at forvare bandemedlemmer.

'Som sagt har alle krav på en forsvarer - også bandemedlemmer. Og timetaksten er den samme for alle forsvarsadvokater - og uanset om man forsvarer et bandemedlem eller hr. Hansen.', skriver hun i en mail.

Mette Grith Stage mener ikke, at Peter Rahbæk Juel har forstået, hvad hendes arbejde går ud på, når han anklager hende for at være for tæt på Black Army.

Black Army-advokat: Borgmesteren skylder en undskyldning

Hun oplyser, at det er længe siden, hun har repræsenteret en klient, som har - eller har haft - tilknytning til Black Army. Derudover benægter hun at have ageret talsmand for banden.

'Det er noget, som Rabæk Juel har fundet på, og eftersom han bliver ved med at råbe op om det, så snart han har muligheden, må jeg gå ud fra, at det er fordi, at det giver ham opmærksomhed og stemmer.'

'Jeg synes, at det i sig selv er underlødigt, og når Rahbæk Juel nu også taler om reklamekampagner for Black Army, er han sunket så dybt, at jeg hellere må afstå fra yderligere kommentarer.'

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.